Забързаният ритъм на живот, често не позволява да стигнете до фитнеса, но ако се нуждаете от спешна тренировка има няколко начина, които ще стопят много от излишните калории, без да се налага да излизате от дома си. Тренировките ще засилят метаболизма ви и ще стопят натрупаните мазнини в определени зони като бедрата, ханша и корема.

Кънки

Докато карате кънки може да  изгорите 425 калории за 30 минути. Карането на кънки е на първо място, по изгаряне на мазнини и калории. Упражненията с кънки стопяват голяма част от мазнините по бедрата и седалищните мускули. Освен това коленете и ставите не са изложени на прекалено много натоварване. За да увеличите броя на изразходените калории, редувайте интензивността, като увеличавате и намалявате темпото си.

Бягане

Тичането изгаря 374 калории за 30 минути. Докато тичате основните мускули, които се натоварват са тези на краката и дупето. За да изразходите максимално много калории дръжте ръцете си близо до тялото и пазете краката си ниско до земята. За да постигнете по-добри резултати редувайте тичане с бързи и бавни интервали или изкачвайте и се спускайте по по-стръмни пътеки.

Скачане на въже

Докато скачате на въже, ще се отървете от 340 калории за 30 минути. Много хора използват тази тренировка като основна. Освен че изгаря калории, тя повишава значително издръжливостта. За да извлечете максимални ползи от всеки скок, използвайте въже с дръжки, които достигат до подмишниците, когато се изправите на средата на него. За да увеличите изгарянето на калории, преминавайте от бавно на бързо темпо и обратно.

Тенис

Ако играете тенис, ще се отървете от 272 калории за 30 минути

Не е нужно да ходите на специално място, за да тренирате или да имате партньор и да намерите равна площ в близост до врата на стената или гараж, който при удар, ще върне обратно към вас топката. Ако сте на разстояние 10 до 15 метра, това значително ще повиши трудността на упражнението. За да си осигурите по-бързо изгаряне на мазнините, старайте се да удряте топката последователно в продължение на 50 или 100 хода.

Танци

Ако сте привърженици, на упражненията под ритъма на музиката вие може да стопите 221 калории за 30 минути. Танците не изгарят огромно количество калории, но са отличен и много забавен избор. Важно е да поддържате темпо с по бързи и ритмични песни, като забравите за почивката между тях. Започнете с оптимистична, вдъхновяваща песен и преминете към песни с все по-бързо темпо. В края на тренировката, пуснете по-бавна песен, за да има възможност тялото да се охлади.

Разходка с приятел

Разходката с приятел, ще ви помогне да се отървете от 170 калории за 30 минути. Когато се разхождате с приятел, трябва да се движите достатъчно бързо, което не позволява да се поддържа постоянен разговор. За да изгорите максимално количество калории на мускулите на краката и дупето, движете се с къси, бързи стъпки, дръжте торса си изправен, и изтласквайте ръцете си напред и назад (не наляво-надясно) докато ходите. За да изгорите повече калории, редувайте две минути енергични крачки с една по-бързо ходене или бягане.