Здравословна загуба на килограми изисква много време, особено ако сте с наднормено тегло. Благодарение на работа, голяма част от хората са приковани в офиса през деня, а изкушенията на заведенията за бързо хранене и липсата на лека закуска, допринасят за повишаване на килограмите. Има няколко начина, които ще ви помогнат да изгубите ненужните килограми, без да се изморявате с изтощителни диети.

Променете начина си на мислене

Всяка малка стъпка ви приближава към един по-здравословен начин на живот. Хората често си мислят, че трябва да прекарат час във фитнес залата или да се хранят строго ограничено с храна пълна с хумус или пък със суперхрани. След като не открият бързи и видими резултати голяма част от хората просто се отказват. Научете се да не определяте деня като провален или успешен, а се съсредоточете върху възможността да направите нещо здравословно. Това, че сте пропуснали фитнеса не означава, че трябва да спрете да следите приема на калории през останалата част от деня.

Хранете се с по-малки порции

Противно на информацията, която непрекъснато ни залива, не е нужно да се готвите постоянно храна си или да се храните разнообразно, за да отслабнете. Единственото, което трябва да направите е да ограничите размера на порциите. Повечето хора трябва да консумират между 1200 и 1500 калории на ден, ако искат да се отърват от излишните килограми и да водят здравословен начин на живот. За много хора, ограничаването на порциите и изключването на десерта, се превръща в най-лесния начин за отслабване.

Не пропускайте хранене

Дори да изглежда нелогично, хората, които се хранят по-често от 3 до 5 пъти на ден, но в по-малки количества отслабват по-лесно от тези, които се хранят 1-2 пъти дневно. Според Джесика Бартфийлд, която работи като клиничен асистент, причината за това е, че по-рядкото хранене забавя метаболизма, засяга хормоните и нивата на инсулина. Голяма част от пациентите с наднормено тегло не преяждат, просто хранителните им навици са непостоянни, пият чаша кафе за закуска и се хранят късно след обяд. За да избегнете този ефект върху тялото спазвайте последователен график, независимо дали ще се храните три, или пет пъти на ден.

Движете се повече

Определете си 30 или 60 минути за ежедневна тренировка, за да сте сигурни, че ще изгорите повече калории. Но ако нямате възможност да отделите толкова време, може да раздробите тренировката, като се упражнявате сутрин, обед и вечер по 10 минути, поне пет пъти седмично.

Не сядайте, когато имате възможност да се движите

Заседналият начин на живот уврежда сърцето, мозъка и повишава риска от затлъстяване. Възползвайте се, ако работната ви среда ви предоставя възможност да се движите, докато извършвате възложените ви задачи. По този начин може и да не понижите значително теглото си, но няма да напълнеете и ще запазите килограмите си. Ако работите зад монитора и сте приковани към стола ежедневно, обмислете други варианти, с които ще изразходите енергията си. Може да се качвате и да слизате по стълбите, да ходите до работното си място пеш или да излизате на разходка с приятели след работа.