Появата на мазнини в областта на корема е един от най-досадните проблеми, които изискват много усилия, за да се отървем от тях. Въпреки че повечето хора губят голяма част от теглото си, те не могат да стопят мазнините, натрупани по талията, а причината за това може да се дължа на неправилни упражнения, диета или навици. Ако следвате указанията по-долу, бързо ще изгорите излишните мазнини и ще обуете тесните си дънки само след месец. Опитайте и сами се уверете.

Включете протеини във всяко хранене

Протеините са полезни за осъществяването на много процеси в човешкото тяло. Те помагат за изграждане на мускулната маса и оставят усещане за ситост по-дълго време, дори от въглехидратите. Не забравяйте да включите една порция протеини във всяко хранене.

Внимавайте с калориите, които приемате от течностите

Не е задължително да пиете коктейли, за да си набавите ненужни калории. Всяка напитка, която съдържа захар като газирана напитка, плодов сок или кафе дава повече калории на тялото, отколкото то се нуждае. За да избегнете приема на тези празни калории пийте повече вода. Ако обикновения вкус на водата не ви привлича, може да си приготвите зелен чай или да добавите към нея резенчета лимон и мента.

Следете калориите, които консумирате от храните

Хората, които водят подробен отчет за това, което консумират са по-склонни да поддържат здравословни хранителни навици, отколкото тези, които не го правят. Aко записвате всичко, с което се храните ще намалите вредните храни, които консумирате, понеже този списък ще ви направи по-бдителни.

Не яжте след определения час за вечеря

Ако желанието ви е да се вместите отново в любимите си дънки, следвайте това правило: Никога не яжте след часа за вечеря. Ако сте от хората, които обичат да похапват късно вечер, това може да бъде причина в промяна на кръвната захар, което води до лека закуска и прекомерни количества храна през останалото денонощие. Тази практика е причина за поява на голяма част от нежеланите мазнини в областта на корема.

Отдавна са известни ползите от храненето с малки порции, но по-често през деня. Малките порции намаляват глада за храна през целия ден, който е причина за склонност към вредни храни като сладолед, които няма да бъдат ваши съюзници в борбата с мазнините. В допълнение по-честото хранене ще ускори естествения метаболитен процес, като ви кара да изгаряте калории дори когато сте в седнало положение и се наслаждавате на някои телевизионни предавания.

Опитайте интервални тренировки с висока интензивност

Ако тренировките ви са с ниска интензивност, без съмнение ще изгорите доста калории по време на подготовката, но ако искате да изгубите повече мазнини вероятно няма да има промяна. Тези тренировни няма да засегнат мазнините по корема.

За да решите този проблем започнете упражнения с висока интензивност или както най-често са наричани интервални тренировки. Благодарение на интервалните тренировки се ускорява метаболизма и ще продължите да изгаряте калории дори след края на упражненията.

Силови упражнения

Много хора смятат, че за да отслабнат трябва да се съсредоточат върху кардио упражненията. Истината е, че за всеки килограм чиста мускулна маса се изгарят редица калории. Ако добавите в тренировките си силови упражнения, ще трансформирате мазнините в мускулна маса и ще обуете любимите си тесни дънки възможно най-бързо.