Бременност. Ясна, като бял ден, две сини линии се показват на теста за бременност, който сте закупили. За по-голяма сигурност проверете 2 пъти.

Една чертичка- не сте бременна. Две чертички- вие сте бременна.

Обикновено, когато разберете, че носите живот, сте нервна, развълнувана, уплашена и тръпнете в очакване. Това най-накрая ви се случва. След дълъг период на подготовка и предвиждане, това най-накрая ще ви сполети. Ще бъдете майка!

През тези девет месеца ще се научите да цените майчинството и да го взимате на сериозно. Ще придобиете нова представа за родителските отношения.

Ще си спомните как се е отнасяла вашата майка с вас в детството ви. Какво ви е казвала, как ви е възпитавала, как ви е съветвала. Но със сигурност има неща, които вашата майка не ви е казвала и вие също ще минете през тях със своето дете.

Ето кои са те.

1. Принуждавали сте я да плаче

Вие сте я принуждавали да плаче много. Майка ви се е разплакала, когато е разбрала, че е бременна. Тя е плакала, докато ви е раждала. Плакала е, когато ви е видяла за пръв път и когато сте направили първата си крачка.

Постоянно се е притеснявала, изпитвала е страх и тревога заради вас. Тя споделя болката и щастието си с вас, независимо дали вие го осъзнавате.

2. Майка ви се е лишавала заради вас

Майка ви е искала последното парче от пая. Но когато е виждала, че я гледате с големите си очи, облизвайки устни, тя се е лишавала и е оставяла парчето за вас.

Вашата майка се чувства по-щастлива, когато вие сте доволни и често пренебрегва себе си пред вас.

3. Изпитвала е болка заради вас

Майка ви много пъти е изпитвала болка заради вас. Най-напред от продължилото девет месеца ритане в корема, след това когато сте дърпали косата или обеците й, когато сте я захапвали.

Тя е преодоляла цялата болка, която сте й причинявали, и все още ви обича и се грижи за вас.

4. Винаги се е страхувала за вас

Вашата майка винаги е изпитвала страх да не ви се случи нещо лошо. От момента, в който сте били заченати, тя прави всичко по силите си, за да ви защити.

Сърцето й е прескачало лудо, когато сте направили първите си стъпки. Тя остава до късно, за да се увери, че ще се приберете у дома и сте в безопасност или става рано, за да ви изпрати за училище.

Майка ви винаги е била готова да даде всичко за вас, независимо от лишенията, които е трябвало да понесе или рисковете, които трябва да поеме.

5. Майка ви иска да е перфектна

Вашата майка знае, че не е перфектна и често се критикува сама. Майка ви знае всичките си недостатъци и понякога се мрази заради тях.

Но тя иска да е най-добрата майка и се старае да не допуска никакви грешки, макар че като всеки човек и тя ги допуска.

Най-вероятно все още се опитва да си прости за тях и желае с цялото си сърце да се върне назад във времето и да ги поправи. Знайте, че майка ви се е опитвала да направи най-доброто за вас през цялото време.

6. Майка ви винаги ви поставя на първо място

Вашата майка е готова да се лиши от храна, душ или сън, защото винаги поставя вашите нужди на първо място.

Често прекарва целия си ден, за да отговори на вашите нужди. Накрая тя ще е напълно изтощена, но на следващия ден ще се събуди и ще направи всичко отново, защото вие означавате твърде много за нея.

В заключение може да се каже, че трябва да цените през какво е минала вашата майка, за да ви защити и лишенията, които е изтърпяла, за да се чувствате по-добре.