Без значение дали е лято или зима всяка уважаваща себе си дама иска да изглежда еднакво добре както с дрехи, така и когато остане без тях. Това категорично няма как да се случи, ако кожата не е гладко обезкосмена.

Начините това да се случи са много – бръснене, лазерна епилация, кремове за депилация и разбира се кола маска. Всеки един от описаните начини има своите предимства, но тук ще ви разкажем повече за процедурата за премахване на нежелано обезкосмяване с кола маска и всичките й предимства, спрямо другите.

1. Кола маската се ползва от дълбока древност

Това е самата истина и има редица сведения, че още преди векове жените използвали именно този метод, за да се сдобият с гладка кожа. Няма как да не отчетем факта, че това се случвало основно в източните държави, където идеалът за женска красота се припокривал плътно с обезкосменото тяло.

Така в древните хамами и хареми, жените поставили началото на това да се отскубват цели участъци с окосмяване, което трае няколко седмици.

В началото използваните продукти били с изцяло природен характер и се правели от мед и различни масла. Има не малко сведения, че дори в Древен Египет това било често използвана практика, която била достъпна за членовете на царската фамилия и жреците.

2. Това е трайно решение, което няма да ви струва скъпо

На фона на всички лазерни процедури, обезкосмяването с кола маска е направо на символична цена. В случая дори няма значение дали ще изберете процедурата да бъде извършена от козметик в професионални условия или ще го направите сами.

Във втория случай определено излиза дори още по-изгодно. Плюс на това е да го извършите сами, ако имате нужната техника и знаете какво да правите.

Определено едно от предимствата да ползвате услугите на козметик е това, че е много вероятно да се справи по-добре от вас. Някои дами избират компромисен вариант – правят сами кола маската на краката си, а интимната зона и подмишниците поверяват на вещите ръце на професионалистите.

3. Кола маската е дълготрайно решение

Да, това е безспорен факт, но трябва да сте наясно с фазите на растеж на космите. Те са точно три и няма как и с обезкосмяването днес ще премахнете космите, които вече са излезли над кожата. В рамките на около две седмици ще се появят новите косъмчета, които при първата процедура просто са били под повърхността на кожата.

Така, ако някой се опита да ви каже, че което и да е обезкосмяване ще издържи 30 дни, ще ви уверим, че просто ви лъжат. Това, което можете да направите е да следите фазите на растежа и в зависимост от тях да нагодите календара на процедурите си по обезкосмяване.

Така само след няколко процедури сами ще видите колко често трябва да се прави процедурата, за да имате идеално гладка кожа.

4. Помага космите да изтънеят, а някои дори напълно да изчезнат

При редовно обезкосмяване с кола маска може напълно оправдано да очаквате косъмчетата да станат не само по-тънки, но на места дори напълно да изчезнат. Това се случва благодарение на редовното отскубване на косъма заедно с корена му.

Като приятно допълнение може да се спомене и фактът, че веднъж станали по-тънки, космите започват да излизат по-лесно, което на практика означава, че неприятните усещания по време на процедурата значително намаляват.

5. Какво е важно да знаете за самата процедура

Без значение дали ще правите кола маската у дома или в козметичен салон е наложително ден-два преди това да направите ексфолация на зоните, които ще обезкосмявате.

Така с премахването на мъртвите клетки и замърсяванията по кожата, кола маската ще успее да прилепне значително по-добре и ефектът ще е по-добър.

В зоните, в които е възможно да се изпотите, трябва да се нанесе тънък слой бебешка пудра. Тя поема влагата на кожата, която иначе ще попречи кола маската да се нанесе и създаде добър контакт с кожата.

Може и да сте слушали много и страшни истории за това колко боли. Истината е, че болката, която се усеща е мигновена и ако процедурата се извършва както трябва, то няма да имате проблеми с това.

Ако правите кола маска за пръв път и то сами, трябва да сте наясно с едно важно нещо. След като поставите пластира, с помощта на който ще отлепите всичко, е наложително да го отлепите рязко. В противен случай не само, че няма да премахнете космите, но и ще изпитате силна болка в комбинация с кръвонасядания и синини.

6. Какви видове кола маска има

Най-общо кола маската се дели на топла и студена. Предимствата на студената е, че не съществува никакъв риск да се изгорите. Минусите са, че най-често студената маска трябва да се размачква с ръце, което е доста времеемко.

Топлата кола маска, която може да разгледате в онлайн магазина за козметика Beautymall.bg, може да бъде под формата на гранули, дискове или дори готови патрони, които директно се поставят в нагревател.

Каквото и да изберете може да сте сигурни, че резултатите ще бъдат трайни, а в зависимост то вашите предпочитания може да изберете кола маска за чувствителна кожа, за особено упорите косми, специално за интимната зона или лицето, както и разновидности и овлажняващо действие.