Всички познаваме хора, които са готови да тренират от сутрин до вечер, те напускат офиса по време на обяд, за да потичат или напускат работа с фитнес чанта в ръка. Експертите твърдят, че хората могат да свикнат да правят упражнения и това да им харесва. За да станете и вие част от тези хора, просто трябва да си изградите няколко навика.

Хората, които обичат да се упражняват не губят време със спортове, които са им неприятни. Дейността, с която се занимавате трябва да ви бъде приятна и да ви мотивира да постигнете по-добри резултати. Ако правите нещо, което не ви харесва, постоянно ще се търсите извинение да го отложите.

Упражнявайте се с приятел

Докато се упражнявате, възползвайте се от компанията на приятел, по този начин дори да искате да пропуснете тренировка, няма да го направите, понеже имате уговорка. В Университета на Южна Калифорния е направено проучване, според което участниците определят за по –забавни тренировките,когато са придружени от приятели. Ако вашите приятели са много заети и нямат възможност да спортуват, винаги може да си намерите нови съмишленици във фитнеса или на спортната площадка.

Върнете се към природата

Когато времето не позволява да тренирате навън, единственото, което ви остава е да правите упражненията си на закрито. Но ако прогнозата е добра и имате възможност да спортувате, задължително излезте с колелото си, посетете клас по йога на открито или просто се разходете или потичайте в парка. Природата ще ви накара да се почувствате по-добре и желанието ви за тренировка ще се повтори. Освен това, проучване през 2011 г., доказва, че изпотяването на открито е свързано с приток на енергия, по-голяма ангажираност на дейността и по-добро психично здраве.

Не мислете колко килограма ще загубите

След като започнат упражнения, голяма част от хората очакват отлични резултати в краткосрочен план. Вместо да се фокусирате, върху килограмите, които искате да изгубите, концентрирайте се в правилното извършване на упражненията. В случаите, когато спрете да мислите как тренировките се отразяват на теглото ви, ще започнете да забелязвате как те е стопяват.

Не се притеснявайте от типа упражнения

Всяко упражнение, независимо дали е в залата, у дома или на открито помага да изгубите излишните килограми. Ако посещенията във фитнес залата не са по вкуса ви, запишете се на бойни изкуства или волейбол.

Музиката

Много проучвания доказват, че ритъмът на музиката влияе на интензивността на упражненията. Причината, поради която масово хората, които тренират използват слушалки е, че музиката влияе на психиката и ни мотивира да подобрим резултатите си. Експертите препоръчват да си съставим списък с любима музика, която да ни зарежда, докато тренираме.

Възнаградете се за положените усилия

Вашата цел е да направите упражненията си ежедневен навик, без това да ви натоварва. Постоянството трябва да бъде възнаградено, затова поставете си цел и ако я изпълните си изберете ден, в който да правите нещо забавно, например да посетите кино или любим ресторант. Може да се отбиете в магазин за фреш или кафе или да си поръчате от любимата ви нездравословна храна, но без да прекалявате.