Известна американска актриса, която е известна като законодател на модата и на „правилните отношения“, веднъж каза нещо, което се превърна веднага в крилата фраза – „Понякога е по-добре да се вслушваш в мнението на професионалист и това се отнася не само за здравето и имуществото, но и за мъжете“.

За имуществото нищо не можем да кажем, а що се отнася до мъжете и конкретно за секса с тях, то съветите на сексолози и психолози всъщност са доста полезни. Особено това се касае за правилата за идеалния секс.

Правило 1 – за секс се гответе от по-рано

Това съвсем не означава да миете шията си преди срещата и да се запасявате с презервативи. А означава да наелектризирате сексуалната атмосфера. Тя трябва да се създаде дълго време преди да се озовете в леглото.

Започнете да подготвяте своята „жертва“ още от сутринта! – съветват специалистите.

Британски социолози дори са съставили рейтинг от 20 фактора, които да ви помогнат да преуспеете в това. Например, за да поддържате страстта това означава да започнете с признанието „Обичам те“ още от сутринта.

Правило 2 – прелюдия

Любовната игра ще ви помогне да превърнете секса в желаното, страстно действие, а не във вечерно задължение.

Интимните ласки с прелюдия се наричат секс на ръба. Между впрочем, това е основната причина защо италианските двойки са толкова щастливи в брака – страстите, бурните кавги и също така страстните примирения покачват нивата на тестостерона. А това на свой ред и желанието.

В класацията на най-добрите примери за прелюдия са също масаж, гледането на еротичен филм, съвместно къпане или вана.

Правило 3 – откриване на чувствителните зони

Това, което ви възбужда, е възможно да не се хареса на партньора ви.

Тези зони, при докосването на които вие реагирате, например съприкосновението към гърдите и зърната, при повечето мъже предизвикват нула емоции, а понякога дори и неприятни усещания. Така че вслушвайте на какво, как и на какви движения реагира вашият партньор.

Правило 4 – спасителна влажност

Много жени се сблъскват с неприятния симптом – сухота на влагалището. За съжаление, това е много разпространен проблем. Причините за това могат да бъдат множество – от обусловено от напредването на възрастта понижаване на нивата на естрогена и дори онкологични заболявания.

Недостатъчната влажност предизвиква вагинален сърбеж, парене, дискомфорт по време на половия акт. Някои жени дори се опитват възможно най-бързо да прекратят интимните ласки. И така всеки път.

Този проблем е лесен за решаване с помощта на специални средства, например с различните видове лубриканти. Подобни препарати предотвратяват дискомфорта и подобряват чувствителността по време на интимна близост.

Правило 5 – любознателност

Колко ли прекрасни неща можете да откриете за себе си и за партньора си по време на интимни ласки. И именно в тези моменти жената не трябва да бъде лицемер. Не се бойте да говорите със своя мъж за „забранените“ теми. И за всички свои фантазии. Постоянно опитвайте и най-важното е да не се отказвате.

Правило 6 – избирайте правилното време

Една от големите заблуди на повечето хора е, че най-доброто време за секс е нощта. А специалистите смятат точно обратното. Според тях най-подходящото време за момента хикс е утрото. Например, към 6 часа сутрин в женския организъм концентрацията на хормоните е най-висока, а това означава, че усещанията ще бъдат най-силни.