Зад а имат здрави и доносени деца, бременните жени трябва да внимават за здравословната си диета.

Специалистите препоръчват при бременност храни, богати на протеин, витамини и минерали.

Но има и храни, които на всяка цена трябва да се избягват от бъдещите майки.

1. Пуканки за микровълнова

Да, те са вкусни, но са изключително вредни, поради факта, че са полуфабрикат, приготвен в микровълнова фурна.

Нещо повече - те са наситени с мазнини и холестерол, които могат да увредят вашето бебе както и вас самите, при това трайно.

При процеса на приготвяне се отделят флурометри, опасни съединения, които са изключително вредни и различните здравни асоциации по света масово искат да ги забранят, защото твърдят, че са "риск за обществото".

2. Ориз и оризови продукти

Проблемът с ориза е, че расте в земята, а корените му са толкова силни, че засмукват всичко около тях, включително и някои много вредни вещества. Едно тях е арсенът, който е известен като изключително вреден за човешкото здраве химикал.

Въпреки, че повечето съединения на арсен са забранени, те все още се срещат при земеделието и животновъдството и остават вътре в почвата за неопределен период от време. Така има опасност оризовите култури да погълнат тези опасни химикали и да ги предадат в нашето тяло след консумация.

3. Хотдог, бекон и месни консерви

Проблемът не се крие в това, че те са висококалорични, а в начинът им на приготвяне. Тези продукти се пържат, печат и т.н., все процеси свързани с висока температура. Когато температурата се увеличи или когато става въпрос за преработени меса, безспорно са намесени и нитратите.

Те са агенти, които са безвредни сами по себе си, но след консумация, могат да се превърнат в нитрити, а те от своя страна да образуват N-нитрозамини, познати като много канцерогенни вещества. Тези вещества науката свързва обикновено с най-различни болести, една от които е да спират потока на кислород в кръвта, заболяване, което би било фатално при бременност.

4. Отглеждана сьомга

Всички знаем колко добре е да се яде риба. Особено при бременност, защото Омега-3 мазнините, които рибите съдържат са много полезни за бебето. Но има и една съществена разлика, че има разлика между дивата риба и питомната.

Специално при отглежданата сьомга нивата на ПХБ (полихлорираните бифенили) са около 8 пъти по-високи, спрямо при дивата. А това неизбежно носи рискове от ракови заболявания и неврологични проблеми в развитието на бебето.

5. Соево мляко и тофу

Фитоестрогените в соевите продукти имат смесена репутация: някои казват, че могат да помогнат, успокоявайки ефектите на менопаузата, докато други твърдят, че те са основната причина за опасните хормонални проблеми.

Д-р Клод Хюз обяснява, че тези хормони влияят на начина, по който е организиран мозъкът, начинът, по който репродуктивните органи и клетки се развиват, дори и начинът, по който имунната функция се развива.

Ето защо е хубаво майките да избягват храни, наситени с хормони, защото има вероятност тези агенти да променят потока на биологични процеси в бебето.

6. Трансмазнините (частично хидрогенирани масла)

Ранни изследвания показват, че излагането на плода на прекомерни нива на трансмазнини може да има дългосрочни последици.

Подобна експозиция действително може да промени състава на мастната киселина от мозъка, да промени начина, по който телата ни реагират на инсулин, а също така и нивата на апетит.

Премахване на трансмазнини означава избягване на заведения за бързо хранене, пържени изделия, маргарин, тестени изделия и други преработени храни.