С изкушенията, които ни заливат отвсякъде, може да се окаже трудно да се придържаме към диетичен режим на хранене. Обикновено първите няколко дни са най-лесни, понеже сме мотивирани, но продължителното ограничаване от любимите ни храни, може да се окаже трудно. Прочетете, как може да се справите с най-често срещаните диетични дилеми.

Искате мигновени резултати

Ако се опитвате да отслабнете е много вероятно да се разочаровате, ако не постигате мигновени резултати. Загубата на теглото няма да се осъществи за една нощ. Важно е да бъдете търпеливи и да се придържате към правилните съвети, за да постигнете трайни резултати.

Решавате да промените диетата си, защото ви се струва неефективна

След като не постигнат желаните резултати, много хора внезапно променят диетата си, по този начин може да изгубите енергията си. Освен, че няма да се чувствате удовлетворени може да предизвикате и обратен ефект с рязката промяна на хранителния режим. Вместо да променяте диетичните си планове, изберете диета, която ви осигурява пием на здравословни храни.

Ако не променяте килограмите си

Липсата на резултати може да бъде обезкуражаваща, когато сте на диета. Теглете се само веднъж в седмицата. Нормално е по време на диета теглото ви да се колебае в рамките на месец, затова не се обезкуражавайте ако не сте постигнали мигновени резултати.

Ако приемате калории, с помощта на течности

Много хора не са свикнали да пият само вода. Ако по навик посягате към сок, кафе или алкохол, опитайте се да подобрите вкуса на водата. Добавете лимон или резенчета лайм към водата. Добра алтернатива на висококалоричните напитки е чай с мед и лимон.

Чувствате глад през цялото време

Ако сте гладни през цялото време, причината най-вероятно е липсата на достатъчно храна. Ако се придържате към здравословна диета, може да се храните с нормални порции. Ако драстично намалите количеството на храната, непрекъснато ще чувствате глад, което най-често води до увеличаване на теглото. Наблегнете на плодове и зеленчуци и няма да изпитвате глад.

Изпитвате глад за храни, които ежедневно консумирате

Ако сте свикнали да обядвате в пицария веднъж седмично, но диетата ви изисква да забравите за този вреден навик, това е една от основните причини за чувство на глад. Вместо това направете си обяд с пуешко месо и зеленчуци, които ще заместят консумацията на вредните храни, в противен случай много лесно ще нарушите диетата си.

Хранете се с пакетирани закуски

Предварително пакетираните порционни закуски могат да бъдат полезни по време на диетата, въпреки че не са най-здравословния избор. Те съдържат захар и въглехидрати, затова не се препоръчват по време на диета. Ако искате да се насладите на здравословна закуска всичко, което трябва да направите е да отворите хладилника си и да си вземете плод, парченце сирене или кисело мляко.

Има много препятствия, които идват заедно с диета, но всички те могат да бъдат преодолени. Научете се да планирате основните си хранения и междинни закуски, правете редовно упражнения и се старайте да сте мотивирани. Ако се придържате към тези съвети, ще загубите голяма част от излишните килограми, ще подобрите метаболизма си и цялостното здраве на тялото.