Вашият ден е в началото, но вашето здраве вече е застрашено.

Най-лошото е, че дори не забелязвате грешките, които правите.

Те се случват неволно и много пъти дори не се усещаме, че ги допускаме. Ето най-честите здравни грешки, които хората правят.

1. Докосване на лицето

Повечето хора докосват лицата си близо 4 пъти на час. Нашите ръце приютяват десетки бактерии. И като се докосваме по лицето, замърсяваме кожата с хиляди микроби.

Това увеличава риска от развитие на различни инфекции, възпаления и кожни заболявания.

Лекарите предупреждават, че честото докосване на лицето и триенето на кожата може да доведе до особен вид акне. То се причинява от запушването на порите.

2. Седене на стол твърде дълго

Седенето твърде дълго на стол е много вредно за здравето. Това увеличава риска от затлъстяване, диабет, инсулт и дори сърдечни заболявания.

Прекаленото заседяване засяга здравето, дори ако правим редовно физически упражнения. Най-добрият начин за справяне с това е да ставаме прави и да се разхождаме на всеки 20-30 минути седене на стол.

Към прекаленото заседяване трябва да бъдат особено внимателни хората с професии, свързани с работа на компютър, производства, в които са заети ръцете, зъботехници, музиканти и др.

3.Прекарване на твърде много време в социалните медии

Губенето на време във Facebook и другите социални медии може да повлияе на отношенията ви. Тези, които често се използват социалните медии може да намерят любовна връзка в интернет, а тази хипотеза предизвиква ревност между партньорите.

Друг проблем от прекомерното използване на социалните мрежи е развитието на комплекс за малоценност, след като наблюдаваме снимки на приятелите си от луксозни курорти, или пък техните социални постижения. В крайна сметка се стига до понижено самочувствие и социална изолация.

4. Хранене на бюрото

Хората, които ядат обяда си, докато работят, консумират много повече калории дневно. Това е така, защото тяхното внимание не е насочено към храната и усещането за ситост, а е съсредоточено в работата.

Така че е по-добре за здравето ви ако се откажете от това да изпълнявате и други задачи по време на хранене. Докато обядвяте, се съсредоточете върху храната.

5. Разтриването на очите

Търкането на очите се свързва с опасността от развитие на заболяване, наречено кератоконус. Това е постоянно изтъняване и отслабване на роговицата.

В резултат на това, вие получавате загуба на зрението, което не може да се коригира. Ако носите контактни лещи, триенето може да ги увреди и вследствие на това да се увреди роговицата, или просто да виждате по-лошо.

6. Хаос на работното място

Хаосът на бюрото ви лесно може да повлияе на здравето ви. Смята се, че добре организираната среда ви помага да сте по-работоспособен и да взимате по-добри решения на работното място.

7. Игнориране позивите за уриниране

Никога не трябва да се игнорират повиците на природата. Понякога се налага да се въздържаме от уриниране, но ако това се превърне в честа практика, може да доведе до инфекция на уринарния тракт и на пикочния мехур, както и до други сериозни проблеми.

Мускулите, които участват в контрола на пикочния мехур, отслабват и това може да доведе дори до инконтиненция.