Танцуването на пилон доскоро не беше никак популярно като спорт у нас.

Повечето хора го свързваха със стриптийз баровете и голите момичета, които се кълчат под поредната чалга песен, но в последните години, то успя да се утвърди като официален спорт и да набере много последователи.

Все повече и повече млади дами започнаха да го тренират и все повече и повече зали се отвориха.

Темата за танцуването на пилон все още предизвиква множество вълнения, особено при силния пол – все пак кой мъж би отказал да гледа грациозните движения на някоя полугола жена?

Това определено е предимство, нали?

Да, обаче се оказва, че този спорт крие много повече предимства за практикуващите го, отколкото за тези, които просто му се наслаждават отстрани – точно както всеки друг спорт, здравословните ползи, които той носи са в изобилие. А какви са те?

1. Уникална кардио и силова тренировка в едно – много от хората разделят тренировките си във фитнес залата на кардио и силова, но танцуването на пилон е една уникална комбинация и от двете.

Носеща ползите и на едното, и на другото.

Трениращите го се движат непрекъснато, което им помага бързо да стопят мазнините и да изгорят калории, а също така се изисква и сила за да се задържиш на парче лост – мускулите са натоварени в уникална степен.

Освен това, спортът съчетава елементи от каланетиката и аеробиката, а да не забравяме, че и все пак е именно танц.

2. Значително намалява риска от развитието на остеопороза – танцуването на пилон почти не натоварва ставите – то набляга на мускулите и това го прави доста по-безопасен спорт от така широко разпространеното тичане, например.

Напротив, то подобрява мобилността на ставите и чрез и правилен хранителен режим би ви помогнало изключително много за изграждането на здрави кости.

3. Придобивате уникално усещане за баланс – балансът е истинска ценност, която липсва на много от нас в днешно време.

Щом чувството ви за равновесие се промени, и животът ви със сигурност ще се промени – няма да го има това досадно блъскане в какво ли не, непохватност, спъване или приземяване по очи при най-малката бабунка – ще сте тренирани и ще можете да забележите и реагирате правилно на момента.

4. Ще ви помогне при евентуална бъдеща бременност – този спорт развива всички мускули в тялото, без да пропуска корема и гърба. Доброто им състояние ще ви помогне при износването на дете – ще го направи по-малко болезнено, със сигурност.

5. По-качествен сън – танцуването на пилон определено изморява. Умореният човек заспива доста по-лесно, а според и някои проучвания – се наслаждава на доста по-пълноценен сън.

6. Развива въображението – когато си на пилона и вече си напреднал до степен, където знаеш какво да правиш и как да се задържиш идва момента за красиви елементи и стойки.

Разбира се, има някои движения, които си остават универсални за всеки танцьор на пилон, но въображението ви със сигурност ще се намеси и ще ви мотивира да ставате все по-добри и по-добри.

Така му давате възможност да се развие и тренирате мисълта си – това ще ви помогне и в други битови ситуации, не само на лоста.

7. Повишава самочувствието – много от жените страдат от ниско самочувствие и са обзети от омраза към телата си. Танцуването на пилон ще сложи край на всякакви подобни притеснения.

Ще развие вашата сексуалност и ще ви накара да се чувствате опиянени. Ще повиши увереността ви и ще подобри стойката ви, което ще ви помогне допълнително да бъдете онази самоуверена жена, която винаги сте искали да бъдете!