Внезапно в един най-обикновен пролетен ден вие осъзнавате, че вашата дъщеря е пораснала. Всъщност нищо не се е променило, но на практика се изменило всичко. Това как тя си прави кафе, как се разресва косата си, как гледа себе си в огледалото и дори как говори.

Изглежда, че е дошло времето да се действа, тоест да се говори. Не става въпрос за това да седнете до любимата си дъщеря и да ѝ кажете нещо от рода на: „Мила, аз искам сериозно да си поговоря с теб…“ – повечето момичета скептично се отнасят към подобен патос.

Най-добре е да изберете момента като например на чаша чай или на разходка да поговорите с нея, но със сърце. Какво да кажете на своята дъщеря, когато тя стане на 16:

1. „Грозни жени няма“

Вероятно вашата дъщеря вече е слушала тази поговорка от някой под въздействието на голямо количество алкохол, но това не е най-важното. Изобщо по света не съществуват грозни жени.

Има уморени, неподдържани, изоставени, с угаснал плам в очите. Но трябва да я уверите, че една усмихваща се, енергична, мила жена с блестящи очи, независимо от дължината на бедрата си и обиколката на талията си задължително ще срещне своя мъж и на нея задължително ще ѝ бъде обърнато внимание.

2. „Бъди естествена“

Желанието на една жена да бъде харесвана е страхотно и грижата за лицето е необходима. Но трябва винаги да помни, че мъжетете не харесват не 2-та слоя мигли, изкуствените и изкуствената коса. Косите са красиви, когато са измити, а лицето блести със своята естествена свежест. Нежната естественост е главното женско оръжие.

3. „Не пуши“

Ето парадокс! Много жени започват да пушат, за да се харесат на мъжете със своята независимост и смятат, че изглеждат по-добре, когато са с цигара в ръка.

4. “Никога не се опитвай да задържиш мъж“

Да остане един мъж при една жена, може само, ако той я обича. Никакви други трикове не са ефективни. При това, ако една жена се опитва да задържи този, на когото не е нужно, то тя рискува да пропусне човека, за който тя е наистина ценна и може да я направи щастлива.

5. „Не вярвай на това, че мъжът ще си каже всичко, което мисли в скандал“

Вероятно повечето момичета в тийнейджърска възраст, че в разгара на караницата мъжете казват всичко онова, което си мислят. Но това съвсем не е така. Мъжете също могат да бъдат беззащитни и безразсъдни. И с думи те могат да се защитават и след това да съжаляват за това.

6. „Момчетата също плачат“

И не става въпрос за слабост или безхарактерност. Разбира се, ако той ридае всяка вечер, един баща не би трябвало да препоръчва на дъщеря си да се свързва с такъв човек, тъй като твърде много време би ѝ отнело да го утешава. Но болката, случило се драматично събитие или голяма победа са уважителна причина един мъж да си поплаче.

7. „Ревността не се лекува!“

Следва един баща да предупреди дъщеря си, че ревнивец е диагноза. И ако един мъж започва да се конфронтира със сервитьора в кафето или с човек седнал до дъщеря ви в трамвая, най-добрият бащински съвет в такъв случай към порасналата дъщеря е да бяга от такъв човек.