Любовната игра често остава настрана – огромна грешка.

Любовната игра почти винаги е значително по-важна част от любовните отношения между двама партньори, отколкото често се твърди. В действителност, тя може да бъде разликата между добър и лош секс. Ето и няколко съвета от специалисти, които могат да ви помогнат да преосмислите важността на любовната игра.

Третирайте я като аперитив и винаги си я поръчвайте – често двойките пренебрегват любовната игра и пристъпват към акта веднага. Така те просто сами предпоставят възможността за провал. Думата любовна игра звучи като нещо подчинено, подобно на аперитива към самия акт, който е основното ястие. Доста хора предпочитат да пропускат аперитива, когато се хранят, което не е проблем, що се касае до храната, но пропускането на любовната игра рядко може да се окаже добра идея.

Любовната игра и сексуалната наслада и удовлетвореност вървят ръка за ръка, особено при жените – факт е, че жените обикновено се нуждаят от любовна игра, за да имат добър секс. Това е наистина една добра причина да не си я спестявате. Любовната игра е наистина важна за жените, защото на тях им е необходимо повече време, за да се настроят. Тя спомага на естествената лубрикация на половите органи и така прави сексуалното преживяване по-приятно.

Чувствителността е тайната за страхотната любовна игра – чувствителността е ключът: да се държите за ръце, да се докосвате, близостта един до друг, галенето по косата, гърба, ръцете и т.н. Така постепенно се изгражда сексуално желаниe и възбуда.

Трябва да правите любовна игра и по време на секс, не само преди това – когато разтегнете момента на чувствителност може да бъде много еротично. Не е нужно да бързате от галенето директно към акта. Точно обратното, любовната игра трябва да бъде продължавана, разтегляна във времето. Все пак тя често е най-дългата част от целия коитус. Любовна игра може би не е най-подходящото име (на английски foreplay), защото може да прозвучи като нещо, което започвате и трябва да завършите. Тази игра трябва да продължава без край: това е изкушение, разговор, докосване… всичко това е включено в нея и тя трябва да трае през целия акт.

Не пренебрегвайте нито една част от тялото по време на любовната игра – често хората имат склонността да се насочват право към ерогенните зони, когато са в леглото. Това е добре, но не забравяйте, че има и други части на тялото, които не трябва да подминавате при секс и докосването и галенето им помага да се натрупа удоволствие и възбуда. Една от най-големите грешки, които мъжете допускат с жените, е да се насочат веднага към гениталиите им като не обръщат внимание на лицето, врата, слепоочията, косата и пр. Насладете се на цялото тяло на партньора си, вместо да пристъпвате веднага от целувките към коитуса.

Говорете за това, какво желаете и така ще получите максимума от него – комуникацията е ключова за добрата любовна игра, както преди, така и по време на самия акт. Говорете за това, какво искате, когато не сте в леглото, а не просто да седнете и да се опитате да бъдете мили и любвеобилни. Направете си един секси разговор за това, какво обичате и продължавайте да го правите с времето.

Любовната игра не е винаги това, което сте очаквали – мислете разкрепостено тогава, когато става въпрос за любовна игра. Неща като масаж, мръснишки танц, стриптийз, секси бельо или просто леко докосване също може да свърши работа. Флиртуването също е вид любовна игра. И като цяло, всички жени обичат масажа. Разтриването на раменете и врата може да е добра прелюдия към секса.