Палео диетата е един сред най-популярните диети в целия ​​свят и затова има добра причина.

Тя е ефективна и осигурява много висок процент на успех. Докато се спазва, трябва да се яде само храна, която са консумирали пещерните хора.

Ограничава се приемът на всички храни, които не са естествени и съдържат дълъг списък с консерванти, химикали и други съставки. Ако пещерен човек не може да яде тази храна, значи и вие не можете.

По време на диетата се консумира основно месо, риба, ядки, плодове, зеленчуци и семена. Голяма част от хората консумират и яйца. Освен, че помага за редуциране на теглото и пречистване на организма, има още няколко причини, поради които се препоръчва да преминете към този здравословен режим.

Ядете прекалено много вредни храни

Ако консумирате прекалено много храни, богати на консерванти и други вредни съставки, вие буквално опустошавате тялото си. Палео диетата елиминира изкушението от нездравословната храна и я ограничава напълно.

Консумацията на месо, зеленчуци и плодове, значително ще намали апетита към нездравословната храна, разбира се трябва да ядете в умерени количества. Ако прекалите с хранителните продукти, като месо може да навредите на здравето си и да повишите теглото си.

Започнете диетата, ако трябва да отслабнете

Ако трябва да се отървете от излишно натрупаните килограми, започнете да спазвате този хранителен режим. Той предвижда строги граници за това какво може да се яде. Диетата елиминира най-нездравословните въглехидрати като паста и ориз, и помага да не се натрупат отново свалените, излишни килограми.

Ако имате алергии към някои храни

Голяма част от хората са алергични към храни, които се консумират масово като пшеница, млечни продукти, соя и царевица. Палео диета елиминира всички тези неща. Това я прави изключително подходяща за хора, които се борят с раздразнения, причинени от тези хранителни алергени.

Имате хронична болка

Ако страдате от хронични болки, имайте предвид, че Палео диета понижава нивото им. Наблюдава се драстично подобрение при хората, страдащи от хронични болки в гърба, артрит или болезнено чувство в ставите. Не забравяйте да се консултирате с Вашия лекар, преди да преминете към хранителния режим.

Ако имате хронични кожни проблеми

Ако страдате от хронични кожни проблеми, причинени отчасти от нездравословно хранене, трябва да знаете, че Палео диетата елиминира вредните храни, които влияят негативно върху състоянието на кожата.

Кожни заболявания като екзема, псориазис и розацея са причинени отчасти като ефект от нездравословно хранене. Ако се придържате към здравословен режим, може да предотвратите появата и развитието на много кожни проблеми, включително и акне.

Ако страдате от хормонален дисбаланс

Има основания да се смята, че хранителният режим е полезен при хормонален дисбаланс, защото диетата дава на тялото правилните мастни киселини за поддържане на нормално и здравословно ниво за производството на хормони, въпреки че няма да реши изцяло проблема. Задължително се консултирайте с личния лекар.

Ако срещате трудности при забременяване

Понякога проблемите при забременяване се дължат на частични проблеми, свързани с нездравословния начин на  живот, което включва и неправилното хранене. Палео диетата балансира много от хормоните, свързани с бременността и значително подобрява шансовете ви за здравословна бременност.