Ако мислите да започнете обучение по йога, но нямате време да посещавате инструктор има няколко варианта, които ще ви насочат в правилната посока. Всъщност не се нуждаете от йога инструктор, за да практикувате тези техники. Можете да започнете практика дори ако не разполагате с някакъв опит. Следвайте няколко съвета, които ще ви помогнат да овладеете йога техниките, без да търсите помощ от инструктор.

Книги

Книгите са отлично средство за запознаване с най-необходимите техники и особености на позите при самообучението по йога. Можете да откриете разнообразни книги от книжарницата, да си ги поръчате онлайн или да ги заемете от близката библиотека. Благодарение на описателното им съдържание бързо и лесно ще овладеете правилните техники на йога учението, освен това ще спестите време и пари.

DVD-та

Ако не сте любители на четенето на книги си вземете DVD, но се уверете, че разполагате с най-доброто! Ако не можете да си позволите да посещавате инструктор по йога или групови занимания DVD-то ще ви помогне да овладеете техниката при това напълно безплатно. Сами може да определите най-подходящия стил за вашето тяло, като започнете с програмата за начинаещи и продължите с по-напреднало ниво.

Търпението

Един от най-важните съвети, когато се опитвате да практикувате йога е да се въоръжите с достатъчно търпение. Не очаквайте, че ще овладеете всяка поза правилно още в началото и се наслаждавайте на всяка минута от практиката на йогата. Вярвайте, че ключът към успеха е в търпението, бъдете постоянни и ще постигнете изненадващи резултати.

Нови неща

Когато започнете самообучение по йога избягвайте еднообразните стилове. Ако не изпробвате различни стилове няма как да откриете най-подходящия за вас. Много хора предпочитат един или няколко вида йога, но никой не практикува едновременно всички техники, понеже са някои от тях са по-трудни за овладяване.

Google

Днес Google е най-доброто средство за откриване на ценна информация, когато става въпрос за самообучение. Инструментът за търсене на информация предоставя огромно разнообразие от техники, съвети, снимки и видеа свързани с различните стилове.

YouTube

YouTube може би е най-добрият учител, когато става въпрос за практикуване на упражнения. В този сайт има качени щели онлайн курсове, които ще ви дадат достъп до много видове и стилове на йога учението. Може да преминете от клас в клас при това напълно безплатно. Ще откриете изобилие от полезни съвети, които ще ви улеснят при в усъвършенстването на техниките и освен, че ще се забавлявате ще научите много повече неща.

Попитайте за съвет

Ако членове от вашето семейство или приятелите практикуват йога не се колебайте да ги попитате за съвет. Ще се изненадате, че те дори може да са нетърпеливи и с огромно желание да ви помагат да овладеете йога стиловете, понеже има вероятност да са страстни привърженици на техниките.

Вместо да се оплаквате за липса на средства и време започнете обучението си вкъщи. Днес има много информация от онлайн пространството и книгите, която ще ви помогне да практикувате йога.

Това учение от своя страна е много ефективно за прогонването тревожни мисли и стрес, освен това помага да се подобри съня и здравето като цяло. Един от най-добрите моменти за практикуване на йога е рано сутрин, но може да се отдадете на заниманието по всяко време, удобно за вас.