Постигането на плосък корем става трудно.

И как да се откажете от бонбоните, ако искате да запазите стройната си фигура?

Винаги може да се намери компромис. Тук ще ви дадем 7 съвета как да се справите се опасните висококалорични храни, и с какво да ги замените, за да отслабнете.

С какво да заменим сладоледа

В един сладолед има поне 230 калории - и то при условие, че не е обилно полят със сироп, шоколад и други добавки, нито пък вътре имам натрошени вафли.

Затова вместо обикновен сладолед, опитайте да го замените със замразен плодов крем. Той съдържа само 100 калории.

Още по-добре ще бъде, ако смените сладоледа със замразени плодове. Те могат да се консумират като чипс, но в тях няма нищо вредно, само полезни вещества!

Какво може да замени чипса?

Едва 15 парченца чипс съдържат гигантските 160 калории. Но кой спира да яде чипс след 15-то вкусно парченце? Добавете няколко супени лъжици сос или кетчуп, и ето ви в добавка още 60 калории и 5 грама мазнини.

Вместо чипс, ядете по-добре пуканки без масло. Същите 160 калории, но съдържащи се в шест порции!

Какво може да замести бирата, за да отслабнете?

В чаша бира има 150 калории. Повече калории дори от леките закуски. Ако не можете да устоите, изберете леки видове бира - те съдържат по-малко от 50 калории.

С какво да заместим червеното месо

В мечтите ти има голяма сочна пържола, която покрива цялата чиния? Тя ще ти донесе повече от 1000 калории и 37 грама мазнини във вредните им наситени форми.

И това е без да броим сосовете и гарнитурите. Ако искате само месото, спазвайте ето тези правила - първо, изключете всички мазнини, и второ, пържолата не бива да е по-голяма от дланта на ръката ви без пръстите.

Въпреки всичко, по-добре е да замените пържолата с месо от пиле или риба.

Какво може да замени пицата

Пицата може да бъде доста здравословна храна. Но не и ако предпочитате пица с пеперони, салами, кренвирши, шунка или друго месо.

Не забравяйте, че едно парче пица има 300 калории. Сменете месото със зеленчуци: те имат повече фибри и хранителни вещества, а ако е гарнирано с тях, едно парче пица съдържа по-малко от 100 калории.

С какво да заместим калоричните хамбургери

В големия бургер, логично, има повече калории. В някои случаи те дори може да достигнат 1000 калории, а мазнините - 75 грама.

Какво да правите, ако мислите, че щастието ви няма да е пълно без бургери? Изберайте по-малки хамбургери и то с диетично месо или пък без месо.

Не добавяйте сос, който е много богат на мазнини и въглехидрати. Това ще ви спести огромно количество калории!

С какво да заменим сладките газирани напитки, за да отслабнем?

Само в една малка бутилка с безалкохолно се съдържат около 250 калории! Сменете газираните безалкохолни напитки с вода, или поне добавете вода в тях в съотношение две към едно.

Ако сте много жаден и ви се пие нещо освежаващо, вземете чаша черно кафе - практически в него няма калории.

Ако черното кафе не ви харесва чисто, добавете мляко, но се уверете, че то е обезмаслено. По този начин калориите в чашата ви няма да са повече от сто.