Имате страхотна връзка, която вече е минала на друго ниво. Вие обичате много деца и с партньора ви сте готови да създадете едно прекрасно семейство заедно. Но дали той ще се справи с не леката задача да бъде баща? Има някои скрити сигнали, които могат да ви разкрият повече за способността на половинката ви да бъде родител.

1. Той има интуиция

Ако чуете от устата на партньора си израза „Изглеждаш уморена искаш ли да ти помогна/ да направя вечеря/да пусна пералня?“, то това е сигурен знак, че той поема инициатива и е много внимателен.

„Децата имат нужда от постоянно внимание и грижа“ казва Джейн Гриър, експерт по отношения в Ню Йорк. Грижата за тях трябва да бъде разпределена между двамата родители, защото в противен случай егоизмът на някои от тях може да съсипе връзката им. За това един мъж трябва да е готов да поеме инициативата в някои то рутинните задължения при отглеждането на дете.

2. Той е привързан

Половинката ви държи ли ви ръката, или пък играе ли си с косата ви? Ако го прави, това е сигнал за неговата привързаност и любов към вас. Това изгражда връзката ви на силно емоционално ниво, което е от решаващо значение за младите родители в бъдеще.

3. Той не може да се справя със стреса

Ако партньорът ви излиза всеки път, щом се скарате или има някакво голямо напрежение във взаимоотношенията ви, това не е добър знак. Отглеждането на малко дете може на моменти да е много натоварващо, изтощително и изнервящо. Ще бъдете подложени на доста стресови ситуации и ще имате нужда от човек, с когото да споделяте тази отговорност.

4. Той е наясно със своите емоции

При положение, че половинката ви говори открито за чувствата си и за съвместното ви бъдеще, можете да бъдете спокойни, че решението за стане баща ще бъде взето напълно сериозно и обмислено. Този мъж ще бъде винаги до вас и ще споделя как се чувства, кое го разстройва и кое го кара да бъде щастлив.

5. Прави жертви за вас

Случвало ли се е да отмени някое мъжко излизане, за да остане у дома и да се грижа за вас, когато не се чувствате добре? А може би работи извънредно, за да си вземе почивен ден, когато и вие имате и да направите нещо заедно? Това говори, че до вас има отговорен и грижовен мъж. Той е напълно способен да се нагажда на всякакви ситуации, а това е важно качество за един родител.

6. Той е надежден

Щом половинката ви казва, че ще свърши нещо и го прави наистина, без да се налага напомняне това е много добър сигнал. В противен случай ще е трудно да отгледате дете с човек, на когото не можете да разчитате.

7. Споделя храната си

Всеки добър баща трябва да е щедър и в никакъв случай стиснат. Когато се храните заедно забележете дали половинката ви е готов да ви предложи от храната си.

Ако видите, че не го прави или веднага грабва нещо от масата само за себе си, то никак не е добре. Това е сигурен сигнал, че той мисли само за себе си и не го интересуват останалите.

Накрая ви съветваме внимателно да преосмислите връзката си. Ако имате стабилни, дълготрайни взаимоотношения, които са основани на любов, разбирателство и взаимно уважение.

Комуникацията между вас е добре и сте не само партньори, а и приятели то вероятността да станете добри родители е много голяма. Взаимоотношенията между вас са много важни, защото за децата вие ще сте основния им пример и ще съсредоточат вниманието си върху вас.