Ако се чудите как да намалите мазнините по бедрата, спазвайте 8 съвета, които ще ви помогнат бързо да влезнете във форма и да се почувствате по-уверени и красиви.

Правете джогинг или ходете

Разходките или джогингът са отличен начин да загубите мазнините, натрупани по краката. Ако не сте свикнали да бягате, просто ходете пеша по няколко километра всеки ден. Освен, че ще стопите излишните калории, краката ви ще станат по-силни. Ако искате да отслабнете бързо, тичайте всяка сутрин и вечер.

Използвайте стълбите

Игнорирайте ескалатори и асансьори, когато е възможно се качете по стълбите, по този начин мускулите на краката ще се задействат и метаболизмът ще се повиши. Докато се качвате по стълбите ходете изправени, без да се привеждате, това ще помогне да предпазите коленете и гърба си.

Карайте колело

Карането на колело е идеално средство за стопяване на мазнините по краката, през пролетта и лятото. Използвайте колелото си, винаги, когато е възможно, без значение къде отивате. Ако нямате възможност, използвайте го в квартала си, докато пазарувате или просто се разхождате. Колоезденето помага за изграждане на висок праг на издръжливост и създава добър мускулен тонус.

Правете клякания

Независимо дали са силови, или обикновени клякания, те се отразяват много добре за изгаряне на излишните калории. Ако имате възможност да практикувате клекове с тежести ще тонизирате бедрата и ще постигнете много бързи успехи.

Плувайте толкова, колкото можете

Плуването изразходва много енергия и обхваща всеки мускул от тялото. Помага бързо и лесно да се топят мазнините по-бедрата и освобождава от стрес. Плуването е сред най-препоръчителните тренировки, които ще ви накарат да се почувствате и да изглеждате по-добре.

Тренирайте краката си, докато работите зад бюрото

Ако не разполагате с време и бюрото ви държи приковани с часове, може да упражнявате краката си като правите няколко упражнения подходящи за хора, които водят заседнал начин на живот. Може да започнете като седнете на бюрото си, с изправен гръб и повдигнете всеки крак, един след друг колкото можете към гърдите си. Потърсете упражнения, които ще ви помогнат да упражнявате колената и глезените си, докато сте на работа.

Запишете се за напрегнат отборен спорт

Абонирайте се за напрегнат отборен спорт, когато тренирате с други хора, може да повишите мотивацията си и да запазите положителните резултати от тренировките. Ако сте по-активни, може да запишете два спорта, които да практикувате в различни ни от седмицата. Със сигурност тренировките ще ви помогнат да тонизирате и оформите краката си.

Запишете се в клас по аеробика

Ако музиката ви вдъхновява, запишете се в клас по аеробика, по този начин ще съчетаете натоварването с удоволствие и ще достигнете бързо и лесно целта си, да се отървете от излишните килограми.

Ако спазвате тези съвети и започнете да практикувате редовно някакъв спорт, ще изгубите натрупаните мазнини много бързо. Упражненията са полезни за здравето, укрепват сърцето и подобряват функцията на организма.

За да постигнете по-бърз ефект, започнете да се храните здравословно и приемайте необходимото количество вода. Внимавайте с натоварването и изпълнявайте упражненията качествено, за да избегнете усложнения.