Ако сте ентусиазирани да започнете да сваляте килограми още в началото на новата година, няколко лесни съвета ще ви помогнат безпроблемно, за да се избавите от ненужните мазнини.

Ако сте се излежавали през горещите летни дни и сте забравили за тренировките има начин бързо да възстановите фигурата си, необходимо е да се придържате към няколко лесни за изпълнение съвета.

Намалете продуктите, които съдържат захар

Захарта е причина за поява на диабет и влошава дентално здраве. Тя е основната причина за проблемите със затлъстяването, понеже създава идеалната среда за съхранение на мазнини. Преди години, захарта не се е смятала за основна причина за нарастващия брой на страдащите от затлъстяване, но проучванията през годините доказват отрицателното и въздействие върху организма. Затова намалете консумацията на сладки лакомства и зърнени култури и ще подобрите шансовете си за отслабване.

Започнете нови упражнения

Ако промените натоварването в ежедневието си, това може да се окаже ключът към драстичната загуба на тегло. Ако се придържате към едни и същи упражнения с еднообразна интензивност, за повече от няколко месеца, няма да забележите огромна промяна. Започнете нови упражнения, които позволяват постепенно увеличаване на интензивността или ги насочите към пасивните мускули и бързо забележите подобрение.

Използвайте сезонни продукти

Възползвайте се от сезонните възможности, за да се запасите с питателни сезонни продукти. Трябва да консумирате плодове и зеленчуци всеки ден, това ще ви помогне да отслабнете бързо и лесно. Някои вкусни предложения като комбинация на тиква и цвекло, супи, плодови шейкове и пайове, ще превърнат здравословното хранене в удоволствие.

Ограничете или напълно премахнете от менюто си млякото и млечните продукти

Ограничаването или премахването на млечните продукти за определен период от време ще подобри резултатите ви. Някои хора консумират хиляди калории всеки ден само от млечни продукти. Ако ограничите млякото и сиренето или изберете нискомаслени заместители, ще ускорите стопяването на излишните килограми. Можете да заместите краве млякото с бадемово или кокосово.

Наблягайте на домашно приготвена храна

Приготвянето на домашна храна може да се окаже непосилно, ако сте винаги в движение. Но ако все пак успете да си отделите необходимото време не забравяйте да изберете здравословни продукти.

Упражнявайте се по време на рекламите

Упражненията при натоварен график често са непосилни, затова опитайте се да промъкнете 15-20 минутни тренировки, докато гледате телевизия. Според статистиката всеки човек прекарва най-малко два часа пред телевизора дневно, затова за един час се излъчват 15 минутни реклами, ако гледате два часа телевизия ще си осигурите дневно активност 30 минути.

Започнете деня си с протеин

Постните меса или риби, може да не съвпадат с идеята ви за здравословна закуска, но ако започнете деня си с протеин, ще бъде по-малко вероятно да изпитате по-късно глад. Ако не можете да свикнете с идеята за месеста закуска, добавете протеин на прах към кисело мляко или си сварете няколко яйца.

Ограничете приема на плодове

Ако наблягате на сладките, зрели и сочни плодове от супермаркета, ще сте разочаровани, когато не забележите успех при загубата на килограми. Плодовете съдържат много естествена захар. Ограничете приема до два плода на ден и се придържайте към тези с ниско съдържание на захар и повече фибри.