Знаете ли, че за да имате красиво тяло е достатъчно да започнете да се храните здравословно?

Забравете за изтощителните диети, хапчета и скъпи процедури. Ако наистина искате да подобрите начина си на живот и да свалите няколко килограма, се придържайте към няколко лесни стъпки, които ще ви направят по-щастливи и по-здрави.

Най-важно е да си поставите реалистични цели

Преди да вземете каквито и да е мерки за отслабване, трябва да определите проблемните зони на тялото си. Вашата основна цел не трябва да бъде загубата на килограми, а промяната на начина на живот.

Не си търсете оправдания

Със сигурност поне веднъж сте използвали някоя от фразите: "Нямам време да си приготвя здравословна храна!", "Приготвянето на здравословна храна е трудно и скъпо.", "Ще започна да се храня по-здравословно от понеделник сутрин.“

Ако наистина желаете да промените начина си на живот, време е да спрете с оправданията. Здравословните рецепти и хранителните планове изобилстват в интернет пространството, затова ако искате да изглеждате и да се чувствате по-добре, започнете още днес и забравете за извиненията.

Информирайте се

За да промените и изваете фигурата си, трябва да се научите да разпознавате начина, по които различните храни влияят върху тялото. В зависимост от лични ви цели, трябва да си съставите план, в който според нуждите ви, да се разпределят протеините, мазнините и останалите хранителни вещества.

Хората, които искат да загубят килограми, като същевременно тренират, трябва да се хранят по-богато от тези, които разчитат само на диети. Ако се информирате как трябва да се храните правилно, ще подобрите метаболизма си и ще се отървете от излишните килограми.

Не се притеснявайте, когато имате съмнение за хранителните стойности на някой продукт или изготвянето на тренировъчен режим, да се обърнете към специалист.

Бъдете по-активни

Няма как да промените тялото си, ако водите застоял начин на живот. Правилните упражнения ще подсилят ефекта на новите придобити хранителни навици и ще ви гарантират по-добро физическо състояние. Не забравяйте, че упражненията и диетата са взаимно свързани.

Хранете се със здравословни храни

Избягвайте пакетирани, изкуствени и преработени продукти. Винаги четете етикетите на продуктите, които консумирате и ако не можете да произнесете някоя от съставките, не конувайте тези стоки. Заместете ги със собствено сготвени ястия от пълнозърнести и здравословни продукти. Намалете употребата на захар, мазнини, добавки, подправки, билки, оцет, агаве и пресни плодове.

Пийте повече, но здравословни течности

Газираните напитки, бутилираните сокове и останалите преработени течности съдържат огромни количества калории и добавки, затова вместо тях консумирайте обикновена вода. Водата не само ще ви държи хидратирани, но ще поддържа нормалното функциониране на метаболизма.

Може да добавите резен лимон, лайм, портокали или краставици към каната с ледена вода. Освежаващият вкус ще възстанови нормалните функции на тялото, според специалистите е необходимо да се консумират около 7-8 чаши вода дневно.

Хранете се по-често

Знаете ли, че ако се храните с малки порции, но по-често, ще отслабнете и ще увеличите чистата мускулна маса. За да изгорите повече калории и да изградите мускулна маса метаболизмът ви се нуждае от постоянно гориво. Заредете тялото си с енергия като се храните няколко пъти дневно. Уверете се, че храната, която консумирате се състои от белтъчини, плодове и зеленчуци.