До есента остана само повече от месеца. Ако заради служебни дела така и не сте успели да посрещнете по подобаващ начин лятото, имате още време да поправите това. Но трябва да започнете още от сега.

Вече сме големи, юни, юли и август отдавна престанаха да бъдат синоними на абсолютна свобода и се превърнаха в дълга депресия.

Всеки от нас с радост би дал четирите си офисни стени и климатика в замяна на възможността да се наслаждава на отлично време.

Всичко, но стига сме ви карали да страдате. Малко можете да промените нещата и лятото отново ще придобие титул на най-доброто време от годината.

Ето няколко съвета за тези, които са като осъдени на офисна каторга, но не желаят спокойно да гледат как животът си минава покрай тях.

1. Пийте плодова вода

Невероятно е човек да посрещне новия ден с няколко чаши маргарита, но пък няма нито един ръководител, който би изпаднал във възторг от напил се от рано сутринта служител.

Традиционната чаша вода може да се разнообрази с плодове и зеленчуци. Малина, червена и черна боровинка, и поне краставица, вечерта слагате в кана, заливате с вода и слагате в хладилника.

Сутринта ви очаква свежа и ароматна прелест, която ще даде сили, бодрост и решимост, за да се наслаждавате на лятото.
Вкусно, полезно, и водният баланс ще ви бъде в норма.

2. Подгответе си летен плейлист

Може и още да не е станало 18 часа, но някои песни моментално ни помагат да забравим за прискърбния факт, че трябва да сме в офиса през лятото.

3. Украсете работното си пространство

Дори малките промени вече са нещо добро. От 9 до 18 часа сте приковани към офисния стол, така поне видът на мястото на вашето заточение би трябвало да ви радва очите.

Променете пространството около себе си така, както ви диктува настроението.

4. Добавете светлина

Вдигнете щорите, отворете прозорците и пуснете слънчевите лъчи да влязат в офиса.

Ако с мястото до прозореца не ви е провървяло, една или две настолни лампи ще разгонят мрака и ще направят обстановката не толкова потискаща.

Ще се удивите, когато видите колко силно настроението зависи от нивото на осветеност.

5. Използвайте предимствата петъците с дънки

След преобразяване на работното място добавете нещо лятно и към гардероба. Леките дрехи в светли тонове и свободните дрехи ще ви спасят от топлинен удар и ще създадат свежо настроение.

6. Обядвайте лятно

Забравете за близката столова и еднаквата храна цяла година. Някои ястия само с вида си са способни да ви върнат лятното настроение, така че прекарвайте известно време вечерта на печката.

Пиле на барбекю в компанията на варена царевица и салата от пресни зеленчуци отлично се справят със задачата да ви разсеят от офисния живот.

7. Не яжте в офиса

През лятото можете да промените не само менюто, но и обичайната локация за хранене. Дори 30 минути под слънчевите лъчи могат да ви разсеят и да ви накарат да забравите за работата.

8. Ставайте рано

Лятото дните са дълги, но използваме ли това? Предлагаме да започнете още от понеделник – станете рано и отидете в офиса първи. Бинго, и ето появява се малко време, за да съставите списък със задачи и да се включите в работата.