Кой от нас не желае да бъде привлекателен? Разбира се, всички желаят това. И това се отнася, както за жените, така и за мъжете. А как да постигнем тази цел. За това има немалко възможности. Тези 12 съвета ще ви помогнат да станете по-привлекателни.

1. Усмихвайте се!

Направете усмивката обичайното изражение на вашето лице. Кога се усмихвате, изглеждате по-дружелюбно и сте по-предразположени към комуникация с други хора. На останалите ще им е приятно да влизат в контакт с вас.

2. Мъжете трябва да обръщат внимание на окосмяването по лицето.

Окосмяването на лицето допринася в значителна степен за тяхната привлекателност. Мъжете следва редовно да се бръснат. Ако им харесва да имат брада, те трябва да я поддържат в акурантно състояние.

А жените трябва да придават на веждите си красив и изтънчен вид.

3. Полагайте особени грижи за косата си

На косата си човек е необходимо да обръща специално внимание. Нейният добре поддържан вид е още една стъпка към истинската привлекателност.

Редовно се подстригвайте при добър фризьор, поддържайте косите си в чисто и спретнато състояние. Косата играе много важна роля в това един човек да изглежда привлекателен.

4. Носете подходящи дрехи

Облеклото е от съществено значение за това как изглежда един човек. Приятни са на външен вид хората, които ги подбират с вкус. Затова помислете за това как се обличате.

Купувайте си дрехи, които отговарят на вашите критерии. Прекалено свободните или много стегнатите роли изглеждат доста странно от страни.

5. Поддържайте зрителен контакт

Зрителният контакт е много важен при общуване с когото и да било. На хората им е много приятно, когато някой ги гледа любезно.
Ако вие сте стеснителни, то това принципно не е проблем. Започнете с вашите близки. Опитайте да поддържате с тях зрителен контакт по време на разговор. След това опитайте да го правите и с други хора.

6. Ходете с уверена походка

Чувствайте се уверени, когато вървите. Вие не знаете как да ходите уверено?

За това тялото ви трябва да бъде свободно и дори освободено. Главата ви трябва да бъде леко повдигната, погледът ви също. Увереният външен вид – това е необходим компонент от привлекателността.

7. Приятен аромат

На никой не му харесват неприятните миризми. Всички ваши усилия биха били напразни, ако от вас се разпространяват неприятни миризми или се усеща миризма на тютюнев дим.

В тази връзка бъдете внимателно, например не са редки случаите, когато човек може да „вмирише“ на готвено след посещение на ресторант или заведение, в което въздушната инсталация или е повредена или изобщо не е монтирана такава.

Също така взимайте си ежедневно душ, използвайте дезодоранти. Отделяйте достатъчно време за миене на зъбите. При проблем с несвеж и неприятен дъх следва да установите причините и при необходимост да проведете съответното лечение.

8. Създайте си навик да се отпускате в присъствието на други хора

Ако вие губите време в опит да разбере какво някой друг мисли за вас, то най-добре е да се избавите от този навик.

Бъдете уверени и се откривайте пред другите. Общувайте и говорете максимално опростено. Никой не харесва изнервените хора. Поради това е желателно да се държите уверено и да запазвате спокойствие по време на разговор с околните.