Проучванията показват, че сексуалната активност е изключително полезна за здравето.

Доказано е, че дори при хора в по-напреднала възраст помага за подсилване на имунната система, намаляване на високото кръвно налягане и дори и до по-малък риск от рак на простатата.

В допълнение, сексуалната активност може да бъде и една по-приятна тренировка. Въпреки, че не може да бъде заместител на времето за упражнения във фитнеса, може да изгори около пет калории на минута или да подобри сърдечната активност.

Ако сте ентусиазирани да започнете с този забавен и приятен режим за упражнения, сме избрали осем от най-добрите сексуални пози, които ще ви помогнат да продължите по-дълго, така че максимално да задоволите партньора си.

В допълнение, по този начин ще бъдете в състояние да изгорите възможно най-много калории.

1. Мисионерска

Класическа и основна поза, мисионерската е най-лесният начин да се удължи упражнението в спалнята. Тази поза ви позволява да установите контрол, както и да направите пауза, която ще ви помогне да удължите любовните си занимания. Добре е да започнете мисионерска поза с „тяло в тялото“.

2. Лице в лице

Освен, че подобрява връзката между вас и вашия партньор,тази поза увеличава и продължителността на сексуалния акт.

Изпълнението й не представлява трудност, имате свобода на движенията, което помага да повишите времето, с краткотрайно прекъсване в подходящия момент.

3. Кръстосване

Тази поза позволява на двамата партньори да поставят тежестта на движение в раменете, без да губят равновесие.

Подобна на другите две пози, позицията позволява прекъсване за кратка почивка.

4. Жена на върха

Тази поза е любима на много жени, нарича се още "каубойка". При нея жената възсяда мъжа, като е върху него. Тя позволява на жената да установи контрол и да реши, колко дълго да продължи партньорът й.

Ключът за изпълнение на техниката е бавното движение, трябва да се уверите, че на партньора ви му е комфортно. Позата позволява да контролирате кулминационния момент.

5. Лъжички

Класическата поза „лъжички“ е сред най-лесните и най-секси начини да удължите заниманията си в спалнята.

Тя е характерна с това, че мъжът е зад жената, а нейното тяло е разположено гърбом към него, така че двамата са прилепнали като лъжички. Оттам идва и името на позата.

За мъжете, тази позиция не е прекалено стимулираща, което е основната причина, поради която тя може да помогне актът да продължи по-дълго.

6. Танц в скута

Танцът в скута позволява на жената да установи пълен контрол, който й дава възможност да стигне до оргазъм бързо.

Тази поза може да продължи по-дълго, ако партньорката прецени, тъй като зависи изцяло от нейните движения. Освен това мъжете намират позицията за много секси.

7. Висяща картина

Ключът в изпълнението на тази поза е изправената позиция. В тази поза мъжете издържат по-дълго, понеже се използва концентрация и сила.

Жената може да е във въздуха, подхваната от мъжа, или гърбът й да бъде опрян на твърда повърхност.

Позата изисква добър баланс в краката. Правилното изпълнение на тази техника позволява на мъжа да издържи по-дълго.

8. Треперещи колене

В тази поза двамата партньори са изправени, с леко прегънати колене. Позата позволява лесно проникване, мъжът може да установи контрол на движенията и да прекъсне за пауза, като отложи достатъчно дълго кулминационния момент.