Оказва се, че има специални моменти, когато правенето на секс води до особено силни усещания.

Например в определени дни от менструалния цикъл или часове преди сериозна среща, презентация, интервю за работа.

Нямате търпение да научите подробности? Прочетете до края нашата статия.

Важна презентация

Изследванията показват, че сексът балансира нервната система, успокоява, намалява кръвното налягане и облекчава симптомите на стрес.

Доказано е че хората, които се занимават със секс преди изяви пред многобройна публика, по-малко се вълнуват и се справят с представянето си по-добре. Така че - дерзайте!

Сутрин след събуждане

Нашето тяло е създадено за секс в ранно утро! Сутрин нивото на тестостерона в кръвта е по-високо, а тялото след сън е пълно с енергия.

Освен това, образуващият се по време на секс окситоцин подхранва тясната връзка с партньора в течение на целия ден, а ендорфините подобряват настроението чак до вечерта.

Правенето на любов не е лош начин да започнем деня, нали?

Сезонът на простудите

Може да ви е чудно, но сексът спомага за повишаване на имунитета. И понеже никой не иска да се търкаля в постелята с термометър под мишница, с кашлица, кихавица и непрекъсната хрема, помислете си дали на не проведете пълноценна подготовка за сезона на простудите.

Денят Х

Оказва се, че например на 14-я ден от менструалния цикъл клиторът увеличава размера си с цели 20 на сто, а неговата чувствителност се повишава.

Това означава, че в този ден за жените е по-лесно да достигнат до оргазъм. Обикновено в този период от женския цикъл настъпва овулацията, а заедно с нея се повишава и сексуалното желание.

След тренировка

След занимания със спорт вие изглеждате с порозовели бузи и освежени, а притокът на кръв в малкия таз се усилва неимоверно.

Изследване показва, че 20 минути каране на колело способстват за повишаването на кръвоснабдяването на влагалището със 169 на сто при последващо гледане на еротичен филм. Сравнението е направено с процес на сексуално възбуждане без спорт.

Освен това, спортът повишава нивото на тестостерона в кръвта, а респективно с това и либидото.

След лош ден

Вместо да пиете няколко бири в края на труден ден, по-добре е да се занимавате с правене на любов със своята половинка.

Сексът, а и всички други форми на физически контакт, дори държането за ръце, облекчават стреса и подобряват настроението за няколко дни напред.

Освен това, нищо не пречи да си изкарате в спалнята гнева, който сте натрупали срещу шефа си. Това със сигурност ще хареса на вашия партньор.

Парк с атракциони

Един от най-добрите моменти за правене на секс е след като сте били в парк с атракциони и сте преживели нещо плашещо - например полет с гондола, влакче на ужасите, въртележка, от която ви спира дъха, гледане на страшен филм.

По време на такива занимания организмът отделя огромно количество адреналин, който води до възбуда. По този начин хората стават по-лесно възприемчиви към ласки и любовна игра.

Секс на забранени места

Няма нищо по-възбуждащо да правите секс на "забранени" места, където знаете, че някой може да ви види. Дали ще е на улицата по тъмно, близо до автобусна спирка, в парк или просто в асансьора, очаквайки всеки момент някой да го повика и да отвори вратата, всичко това повишава адреналина. А заедно с него и сексуалното желание.