Тайната на добро вегетарианско барбекю се крие в избора на правилни заместители на месо и сирена, вместо тях могат да бъдат използвани здравословни растителни продукти.
Сирене рикота, например, може да бъде заменено от комбинация между предварително размесена хранителна мая и сурово кашу. Ако сте решили да изключите месото и животинските продукти от менюто си използвайте 8 вкусни рецепти за барбекю.
Заместител на пилешко месо на скара
Магазини за здравословни храни предлагат един продукт, който наподобява вкуса на пилешкото месо. Този продукт е направен от пшеничен глутен, соя и други заместители на месото. В някои магазини ги приготвят във формата на традиционните разфасовки с пилешко месо. Можете да обработите всяко парче с глазура от сока на, лимон, чесън, черен пипер, царевично нишесте и магданоз, след което може да ги сложите на скарата. Глазурата е изключително вкусна и може да я направите част от любимите ви рецепти.
Царевица на скара с подправки
За да постигнете неустоим вкус на царевица, приготвена на скара, може сами да си приготвите подправка. Направете смес от нарязани на ситно чесън, лук, магданоз, босилек, сол и черен пипер и добавите разтопен маргарин.
Карфиолът замества пилешките крила
Карфиолът е чудесен заместител на пилешкото месо. Текстурата на карфиола позволява вкуса му да наподобява пилешко месо. Добавете карфиол в смес от соево мляко, соево брашно, чесън и зехтин и оставете да се опече на температура от 400 градуса.
Червени чушки на скара
Ако изпечете червени чушки на скара и добавите към тях свежи подправки като хрупкав хляб с босилек, черен пипер, сол и зехтин ще приготвите едно истинско кулинарно изкушение за лятото. Можете да бъдете сигурни, че опечените на силен огън червени чушки ще ви изненадат не само с неустоимия си вкус, но и съблазнителен аромат.
Салата „Рататуй“ на скара
Това са традиционни задушени зеленчуци, типично ястие за южната част на Франция. Това е едно от оригиналните вегетариански ястия, за които не са нужни заместители. Рецептата е изключително проста и се приготвя много лесно дори от хора, които нямат добри кулинарни умения. Нарежете патладжани, лук, тиквички, чушки, домати, черни маслини, босилек и магданоз по традиционния метод и ги сложете на скарата.
Бургери с гъби „Портобело“
Ако планирате да приготвите барбекю с гъби „Портобело“, това със сигурност ще е окаже лесна и приятна задача. За да направите бургери, трябва да потопите гъбите в марината и да ги опечете на скара. Може да си купите готова марината, а след като ги изпечете да ги използвайте за между препечени филийки.
Ананас на скара
Нарежете ананаса на филийки, добавете сок от агаве, канела и лимонов сок, размесете ги и ги поставете на скарата.
Кремообразна картофена салата с копър
Можете да се насладите на кремообразна картофена салата или варени картофи, нарязани на кубчета и ги смесете с подправки. За подправка може да използвате морска сол, черен пипер, целина, вегетарианска майонеза, лук, оцет, лимонов сок и дижонска горчица.
Първоначално може да ви бъде трудно да се откажете от месото и животинските продукти, но ако сте решили да се храните здравословно, потърсете рецепти, които акцентират на разнообразни зеленчуци.