Днес съществува много информация, как да се грижим за тялото си, за да водим здравословен и пълноценен начин на живот.

Но ние не можем да променим нищо в живота си, ако най-напред не променим самите себе си. Но как да променим навиците си и да се мотивираме, за да постигнем мечтаните резултати?

Според редица тестове, 9 прости упражнения, повтарящи се две седмици, ще помогнат за каляване на волята и да се откажем от вредните навици.

За да не претоварите мозъка си, не правете повече от две упражнения едновременно, съобразете се с работния си график и за да определете кое от упражненията е най-подходящо за вас.

10 минути медитация

От всички тренировки за каляване на волята, медитацията има най-много положителни резултати. Тя помага на мозъка да се фокусира върху една дейност и помага да се понижат нивата на стрес. Според изследването резултатите са видими още след първите 2-3 дни.

Стойте изправени

Второто упражнение подобрява позицията на тялото. Участниците в изследването е трябвало в продължение на две седмици да поддържат идеално изправена стойка на тялото.

Идеята на упражнението е участниците да извършват едно движение правилно, като се концентрират изцяло върху него. Те подобряват упоритостта си и установяват непрекъснат самоконтрол над тялото си.

Спазвайте хранителни навици

Според проучванията хората, които успяват да устоят на апетита си, имат много силна воля. Достатъчни са две седмици, в които да се упражнявате да казвате „не“ на любимите си храни, за да закалите волята си.

Използвайте другата си ръка

След като мозъкът е свикнал да разпределя движенията на тялото по точно определен начин, един час дневно работа с другата ръка, ще се отрази върху самоконтрола и ще ви направи по-търпеливи.

Внимавайте с речта си

За да подсилим волята, освен физически може да използваме и психически упражнения, като си наложим да използваме думи, различни от заучените, които употребяваме най-често.

Например, вместо да използвате разговорното обръщение, опитайте да си наложите да се изразявате официално. Съзнателния контрол над речта или промяната на навиците изисква постоянство и воля.

Поставете си задачи за седмицата и определете срок, в които да ги извършите

Поставянето на срокове и изпълнението им, помага на мозъка, да се концентрира върху задачите. Достатъчно е да отделите по 1 час дневно, за да направите нещо, което дълго време отлагате.

Следете разходите си

Съсредоточаването върху бюджета и волята да намалим разходите си, се отразява върху чувството ни за самоконтрол. Поставите си предварително цел, която да изпълнявате, например да пушите по-малко или да се нямалите разходите си за захарни изделия.

Носете със себе си, нещо съблазнително за вас

Кажете “не“ на любимите си храни, носете със себе си нещо, което много обичате да си похапвате, но не посягайте към него. Според тестовете, участниците, които се противопоставят на апетита си, се справят много добре с другите изкушения, които животът им предоставя.

Мислете за това, което правите

Ежедневието ни поставя пред нови изпитания и задачи всеки ден, опитите ни да мислим за всичко се отразяват на движенията ни и те стават „автоматични“. Ако отделите време и се опитате да промените тези навици, това определено ще помогне на волята ви значително, да се подобри.