През лятото много често ни посещават приятели без предупреждение, ако искате да ги изненадате с вкусни и здравословни предястия, използвайте няколко лесни рецепти за приготвянето им.

Брускети

Брускетите са популярно италианско предястие. За да си приготвите домашни брускети, запържете нарязана на филийки франзела със зехтин в тиган. Добавете сол, черен пипер и босилек.

Кебап „Антипаста“

Рецептата за кебап произлиза от Близкия Изток. Нарежете месо по ваш избор, добавете зеленчуци за разнообразна и вкусна гарнитура. Изберете от продукти като пеперони, салам, сирене тортелини, маслини и магданоз и ги наредете на шишчета.

Гаспачо

Гаспачо е студена доматена зеленчукова супа, произхождаща от Испания. Сложете зеленчуците в блендера и добавете чесън, оцет, лют сос, сол и черен пипер. Когато съставките се смесят до получаване на гладка текстура, добавете доматен сок и оставете в хладилника. Сервирайте с парченца авокадо.

Рулца от скариди

Скаридите са предпочитан деликатес през лятото. В повечето рецепти рулца се приготвят с помощта на оризова хартия. Поставете оризовата хартия в хладка вода за половин минута, докато омекне. Разстелете я върху дъска, добавете плънката и нарежете на отделни парчета.

За плънката използвайте скариди. Поставете скаридите необелени в тенджера с вряла вода и подправете със сол, оцет, захар и черен пипер. Рулцата от скариди позволяват да се използват различни сосове към тях.

Мини пици

Със сигурност гостите ви ще са очаровани, ако им сервирате мини пица. Те се приготвят по същия начин както останалите пици. Може да направите гарнитура от доматени резени, които са поръсени с пармезан.

Азиатски глазирани пилешки крилца

Ако сте почитатели на азиатската кухня, тази рецепта ще ви стане любима. Пилешките крилца се пържат в тиган, докато получат златисто кафяв загар. Същността на азиатската рецепта се състои в начина, по който се приготвя соса.

Добавете и разбъркайте портокалов сок, черен пипер и джинджифил в тенджера на силен огън. След като сосът заври, залейте пилешките крилца и гарнирайте с магданоз.

Гръцка салата

Можете да приготвите гръцка салата като включите всички обичайни за салатата съставки - зрели домати, червен лук, краставица, чушка, черни маслини и магданоз. За да овкусите, добавете риган, олио и оцет и разбъркайте добре. Можете да натрошите парчета от любимото си сирене върху салатата и да сервирате с препечени питки.

Царевица на кочан

Царевицата на скара е популярен начин на хранене през горещите летни дни. Пригответе царевичните кочани, като ги изпечете на скара върху въглени, докато се зачервят равномерно, и ги намажете със смес от масло, чесън, чили, кимион, черен пипер и магданоз.

Задушени стриди

Готвенето на стриди на пара е лесно - просто ги оставете във вряща вода за около 10 минути, докато заврат. За да подсилите вкуса подсладете водата, в която първоначално сте ги поставили. Добавете към врящата вода лук, целина и пипер. След като се сварят стридите, намажете ги с разтопено масло и ги сервирайте с резенчета лимон.

Предимствата при приготвянето на летните предястия са, че не нужно да се ограничавате до една или две рецепти, а можете да приготвите всички. Не се колебайте да експериментирате, като добавяте любимите си подправки и променяте рецептите по свой вкус.