Постъпил за лечение във ВМА с положителна проба за коронавирус 92-годишен мъж е успял да се пребори с опасната инфекция. Това го превръща в един от най-възрастните, които са се излекували от COVID-19, в Европа.

Каква е рецептата за справяне с COVID-19 в напреднала възраст

Медиите съобщиха за 103-годишна италианка, както и за 105-годишна испанка, които са се измъкнали от коварната болест, за която е известно, че поваля предимно възрастни с по няколко хронични заболявания.

За най-възрастната преборила коронавируса към момента се смята 107-годишна жена от Нидерландия. Съобщава се все за излекували се жени, но не и за мъже.

В две европейски държави починалите надхвърлиха 30 000, вчера за преминатият праг съобщи Италия, а преди няколко дни Великобритания ревизира данните и за смъртността нагоре и те бяха повишени до 32 000. Така Обединеното кралство надмина Италия по този показател.

Не се съобщава какво лечение е прилагано на нашия сънародник, който е наистина достоен за възхищение и дали изобщо е имал нужда от такова или е хоспитализиран само за наблюдение, поради напредналата му възраст.

Всички трябва да си пожелаем да имаме достатъчно сили, за да се пребори с толкова опасна инфекция на неговата достолепна възраст.

Смелост и вяра – така 103-годишна италианка преборва COVID-19

103-годишната италианка, която успява да се измъкне от лапите на коварната инфекция, смята, че причина за благоприятния за нея развой на събитията, са смелостта и вярата.

Жената живее в дом за възрастни в малкото градче Лесона, провинция Биела, в административен регион Пиемонт, в северозападната част на Италия, с център град Торино.

Жената опредял коранивирусната инфекция като настинка, но според лекарката, която се грижи за нея състоянието ѝ за известно време се е влошило.

Спряла да се храни, чувства се постоянно отпаднали и възникват опасения, че няма да успее да се пребори с вируса.

В крайна сметка обаче една сутрин отваря очи и се връща към обичайните за нея дейности. На тази възраст чете вестници всеки ден и гледа телевизия.

Жената е преживяла двете световни войни, но по време на Първата е била бебе, а на Втората съвсем млада. Коронавирусът обаче я сварва в много напреднала възраст, която е свързана с редица рискове.