Дори и нищо да не знаете за азиатската козметика не може да не знаете за ВВ крема, който има почти всяка жена. Това е така, защото това е единственият козметичен продукт, който съчетава в себе си свойства на овлажняващ, слънцезащитен и тонален крем.

В допълнение на това също и майсторски скрива несъвършенствата. Истината е, че това се случва само при едно условие, ако се нанася правилно.

Как правилно да избираме ВВ крем

Производителите твърдят, че ВВ кремовете съдържат умни пигменти, които се адаптират спрямо цвета на кожата и стават неразличими от нея, на практика това се оказва далеч от истината.

Затова все пак ще се наложи да търсим своя нюанс в гамата от средства. Как правилно да го подберем?

За да тестваме този продукт е необходимо да го нанесем не на кожата на ръцете, както правят много жени, а на бузите. Ако нюансът на средството идеално се слива с кожата, то изборът е направен правилно.

А ако тонът е много по-тъмен или по-светъл от натуралния категорично не е подходящ за това. Непременно създава ефект на маска на лицето, затова не е за предпочитане.

Най-добрите съставки на ВВ кремовете са физическите слънцезащитни филтри – цинков оксид, титан, anti-age съставки – пептиди, антиоксиданти, овлажняващи средства – хиалуронова киселина, глицерин, компоненти, изравняващи тона на кожата – арбутин, отразяващи светлината частици – за придаване на красив блясък на кожата и силикон за видимо заравняване на кожата.

Как да използваме балсам против несъвършенства

При използването на крема, както и на всяко друго козметично средство, съществуват правила, нарушението на които не води до този резултат, който очаква потребителят, и дори може да навреди.

Първото, и най-важното е кремът да се нанася на благодатна почва, тоест на предварително почистена и тонизирана кожа.

Някои дерматолози, дори препоръчват кожата да се овлажнява преди нанасяне на ВВ. Истината е обаче, че формулата на добрия ВВ крем е разработена по такъв начин, че това е единственият продукт, от който има нужда кожата след миене.

Ако пък използването на балсам против несъвършенства не е достатъчно, за да бъдат подсигурени потребностите на вашата кожа, това означава, че формулата му не е подходяща за вас.

Вторият важен компонент при нанасянето на крема е избор на инструменти. Но най-лесно кремът се нанася с пръстите на ръцете, като се поставят „точки” на стратегически места по лицето – на челото, на носа, на бузите и на подбрадичката.

Под действието на топлината, изходяща от ръцете, формулата на крема се „топи”, като така се осигурява равномерно, гладко покритие.

Остава средството правилно да се разпредели по кожата, след което при необходимост повторно да се нанесе в местата, които са необходими за корекция на несъвършенства.

Как трябва да се нанася и има ли ВВ крем за мъже

Професионалистите най-често прибягват до друг вариант за нанасяне на крема – с помощта на влажен спондж, това е тампон за нанасяне на грим.

Това е идеален вариант за притежателките на мазна и комбинирана кожа. На лицето все пак се правят „точки” с крема, които се нанасят с тампона.

Влажният метод за нанасяне на ВВ крема дава по-естествен резултат, но и не толкова плътно покритие.

Това е подходящо за жени, които нямат видими недостатъци на кожата. За да се постигне необходимата плътност на ВВ крема, може да се нанася на слоеве.

Днес се предлагат и ВВ кремове, създадени специално за мъже. Освен овлажняващ и слънцезащитен ефект, тези средства отлично маскират лунички, акне, белези и разширените пори, служат за профилактика за възникване на бръчки.

Разграничават се 3 разновидност на ВВ крем – матиращ – за мазна и проблемна кожа, овлажняващ – за суха и чувствителна кожа и anti-age, за който е над 30+.

В съответствие с това ВВ-кремовете може да са със съдържание на различни компоненти – минерали, натурални масла, растителни екстракти, хиалуронова киселина, колаген, витамини – А, Е и С, антиоксиданти, хидролипиди, пептиди, и разбира се, SPF-филтър, не по-малко от 30, и протектор срещу UVA/UVB лъчи.