Новинарският поток изобилства от скандални заглавия – Чарли Шийн обяви, че е серопозитивен. Защо холивудският актьор се оказа в толкова незавидно положение, и кои известни личности още е била поставена диагноза ХИВ/СПИН?

1. Чарли Шийн

Начинът на живот на звездата от телевизионния сериал „Двама мъже и половина“ и от комедийната епопея „Много страшно кино“, е трудно да се определи като здравословен. Той редовно попада в новинарския поток с арести, пиянски скандали и с проявлението на зависимостта си от наркотиците.

Според някои данни Шийн е имал поне 5000 интимни партньори, затова не е изненадващо, че актьорът не знае кога и къде се е заразил с ХИВ. За своята диагноза 50-годишният мъж разбрал през 2011-та година, но не се отказал от безразборните си интимни връзки.

Към ден днешен вече 6 жени са дали на съд Чарли Шийн, заради скритата диагноза и за извършване на насилствени действия от сексуален характер. Като се отчете факта, че за последните няколко години броят на неговите партньорки са били повече от 200, то тази история ще получи неочаквано продължение.

Важно!

Употребявайки алкохол при наличие на хепатит С и ХИВ, пациентът целенасочено върви към това да умре по-рано.

2. Меджик Джонсън

Легендарният баскетболист и олимпийски шампион Меджик Джонсън е истински пример за всеки, който мъжки се опитва да живее пълноценен живот, въпреки поставената диагноза.

Разбирайки за своя ХИВ-статус в пика на своята кариера през 1991-ва година, Джонсън заяви, че ще се оттегли от професионалния спорт и ще се посвети на борбата със смъртоносното заболяване.

Още през 1991-ва година, Джонсън създал фонд за борба с ХИВ, станал посланик на мира на ООН, редовно участва в конференции и се занимава с благотворителност.
Меджик Джонсън със своя пример доказа, че ХИВ и СПИН засягат не само маргиналните съсловия, но и напълно успели хора.

Строгото следване на лекарските препоръки, приемът на препарати и здравословният начин на живот му позволили не само да подобри здравето си, но и да помага на другите.

Разбирайки за диагнозата на Чарли Шийн, 56-годишният Джонсън пожелал на актьора да живее дълго и му предложил да се присъедини към просветителската и благотворителната му работа.

3. Фреди Меркюри

Слухът за това, че кумирът на милиони е болен от СПИН, се появяват през 1986-та година, но Фреди Меркюри не правел никакви коментари, опитвайки се да предпази личния си живот и спокойствието на близките си.

3 години след това промените във външността на музиканта станали очевидни – той отслабнал, не можел вече да издържа на концертите, но продължавал да отрича слуховете за страшната болест.

Осъзнавайки сериозността на диагнозата, Меркюри се старал цялото свое време да посвещава на записи на новия си албум – Колкото повече проблеми, толкова по-добри са песните ми – шегувал се Фреди.

След време обаче станало невъзможно скриването на истината и през ноември 1991-ва година музикантът официално признал, че е болен от СПИН.

Важно!

След полов акт без предпазни средства тестовете за СПИН и за хепатит до 5-тия ден не са информативни. Ако е имало заразяване, то антитела за такъв кратък срок не са се натрупали.

4. Джия Каранджи

Била култов модел на 80-те години, и нейното лице красяло кориците на най-големите модни списания, а ексцентричният ѝ характер привличал тълпи поклонници. За съжаление, Джия рано се пристрастила към наркотиците, опитвайки се да заглуши вътрешната самота.