Сексолозите твърдят, че жените са станали по-активни и не чакат партньорът да им предложи да бъдат интимни, и сами предлагат да на мъжете да се опознаят по-отблизо. А как реагират на това мъжете?

Реакциите им са различни. Много от тях приветстват женската инициатива за секс. Но с уговорката, ако не е много натрапчива.

Но има и такива джентълмени, които са убедени, че първата крачка трябва да изхожда единствено от тях. А работа на жените е да се подчинят. Така че с някои мъже може да се проявява сексуална инициатива, а с други по-скоро не.

На кои мъже им харесва?

На младите – ако партньорът ви е по-млад от вас, навярно ще се почувства поласкан от сексуалния ви натиск – такава красива жена и е луда по мен.

Но ако вие постоянно играете роля на съблазнителка, това ваше поведение рано или късно ще му омръзне. Той сам ще поиска да съблазнява, но вече не вас.

Тъй като на мъжа му е необходима постоянна любовна интрига, усещане, че жената до него му се изплъзва. А когато тя се превърне в лесна „плячка“, интересът към нея отслабва.

Слаб, инфантилен партньор. Такива мъже са свикнали да се подчиняват и едва ли ще се разделят и с тази си роля в спалнята. Но тук има и друг проблем – самите вие е възможно да се уморите да бъдете сексуален локомотив.

Творчески личности – обичат да експериментират. И близостта с активна, разкрепостена и смела партньорка, е още един прекрасен експеримент.

Но всеки път ще трябва да измисляте по нещо ново, тъй като един и същ сценарий бързо ще ви стане скучен.

Мъжете, които ви възприемат като равна на тях – в личните отношения мъжете и жените периодично си сменят ролите и не виждат нищо страшно в това. Днес той води, а утре – вие. Каква е разликата, ако и на двама ви ви е добре.

А на кои мъже по-скоро не им допада?

На лидерите – според тях, в отношенията, включително и в интимните, могат да проявяват инициатива само мъжете. Предложенията за секс трябва да изхождат само и единствено от тях.

Романтици – такива бленуват за Прекрасната си дама – нежна, женствена и възвишена. Поради тази причина и сексуалният напор от ваша страна може да оскърби и изплаши романтика.

Най-добре е да изчакате той сам да поеме инициативата. Въпреки това обикновено романтиците са внимателни и нежни любовници.

Правила за съблазняване

Нито един мъж няма да възрази срещу женската инициатива в типичен дамски изтънчен стил – вместо излишен напор – кокетство, вместо прекомерна праволинейност – закачливи намеци, на мястото на излишно откровени дрехи – съблазнителна непредсказуемост.

Тоест дамата проявява инициатива – разгаря страстта на партньора, но след това отстъпва, предоставяйки му право да бъде ловец.

Настройте го на вълна романтика – запалете свещи, пуснете приятна музика.
Активността по време на секс се приветства от всички мъже. Не бъдете пасивна и скована.

Ако пък въпреки всички ваши усилия у партньора не възниква желание да прави любов, се въздържайте от нападки. В такава ситуация на мъжа го вълнува много повече не вашето състояние, а неговото собствено.

Нима той не знае как вие оценявате неговия отказ. Може би сте го приписали – на умора, а може би на сексуално безсилие.