Много мъже знаят за девствената ципа само това, че я има. Но този малък орган на женското е пълен със загадки и тайни, които могат да се разкрият. Ако само внимателно почетете за анатомичните особености на девствената ципа.

Какво е това девствена ципа

Това е малка гънка, която се състои от лигавица, намираща се във влагалището. Девствената ципа не е напълно херметична – тя често е отворена за менструални кръвотечения.

Тоест в нея има малки отвори за тази цел. При някои девойки девствената ципа е твърде малка, а при други голяма по площ.

Девствената ципа е пронизана от множество кръвоносни съдове, и затова принципно се появява кръв при разкъсването ѝ. Кръвта може да бъде по-голяма или по-малка – в зависимост от анатомичните особености на девствената ципа.

Кръвотечението може да бъде по-силно или по-слабо и преминава в рамките на 1-5 дни. И в тези дни трябва да се използват хигиенни превръзки.

Кога се разкъсва девствената ципа

Може да бъде разкъсана, поради мастурбация, а също и физически натоварвания. Видовете спорт, заради може да бъде разкъсана девствената ципа, това е карането на велосипед, конна езда, мотоциклетизъм.

Така, дори и при разкъсана девствена ципа девойката може да бъде невинна, но много хора не вярват в това. Поради недостатъчна осведоменост или заради предупреждения, може само да се предполага.

Ако девствената ципа не е с нарушена цялост и не е разтегната при физически натоварвания, лесно се разкъсва при сексуален контакт и правилна поза.

Тази правилна поза може да бъде позата на момичето по гръб с крака, леко повдигнати към гърдите. Така девствената ципа се разтяга и лесно се пробива.

При дефлорация може да има болка, а може и да няма – всичко зависи от нейната еластичност и особеностите на извършване на сексуалния контакт, а също и от това колко е отпусната девойката.

Ако девствената ципа не може да бъде разкъсана от пениса, е необходимо да се обърнете към хирург, за да бъде премахната по хирургичен път. Това е безболезнено, извършва се за 15 минути под местна упойка. И девойката може спокойно да си отиде у дома.

Причини за болка при първия сексуален акт

Много момичета се боят се първия секс, тъй като може да ги боли при само проникване. За да отслабне болката или да изчезне съвсем, е необходимо да се знае малко повече за сексуалния акт. Причини за болка при разкъсване на девствената ципа могат да бъдат недобрата ѝ еластичност и недостатъчното отпускане на девойката по време на първия сексуален акт.

Момичето може да направи девствената си ципа по-еластична преди първия секс, като въведе пръстите си във влагалището или като предостави тази възможност на мъжа. Също така болката по време на секс с недостатъчното възбуждане на момичето.

Затова и смазка от влагалището се отделя или почти не се. Това означава, че трябва да се използва аптечна смазка или да се продължи до 15 минути, за да се възбуди девойката достатъчно. Ако е достатъчно, притокът на кръв към половите органи се увеличава, на девойката през това време ѝ се разширява и удължава влагалищният канал, а това предизвиква отделяне на смазка в големи количества. Тогава и сексуалният контакт ще бъде по-комфортен и за двамата.