Предстои ви лятна почивка на море и се тревожите за това как ще се покажете на плажа в бански костюм? Не сте единствените. Това е нещо, което тревожи повечето дами, но също и много мъже. Защото няма съмнение тлъстинките около корема не са най-естетичната гледка, независимо от пола и възрастта.

Може би никой не би запомнил диетата Дюкан ако майката на Кейт Мидълтън, Карол Мидалтън, не бе споделила, че преди кралската сватба е отслабнала благодарение на тази диета. Това е достатъчна реклама на една диета за да се превърне тя във фурор и да стане любима на много хора. Все пак препоръката е от страна на кралското семейство.

Диетата е създадена от френския доктор Пиер Дюкан и се характеризира като високо протеинова и бедна на мазнини. Диетата залага на удоволствието и обещава на тези, които я спазват да влязат на време във форма за плажа. Тази диета се състои от различни фази и през всяка фаза се ядат различни храни и по различен начин.

Отслабване с диетаПървата фаза на диетата е рязка, агресивна и шокова. Спират се напълно въглехидратите и за кратко се яде само протеин. Протеините са силни храни, които преминават бавно през храносмилателната система. Имат силно засищащ ефект и след тях е по-малко вероятно да изпитате силен глад.

Протеините са нискокалорийни в сравнение с мазнините и въглехидратите. Това че се смилат бавно кара организма да гори допълнителни калории. Пийте 2 литра вода на ден, разхождайте се поне 20 минути и избягвайте масло и други мазнини.

Втората фаза от диетата на Дюкан редува както изцяло протеинови дни, така и дни, в които се ядат големи количества плодове и зеленчуци. Никакви млечни продукти. Тази диета се спазва докато достигнете идеалното набелязано от вас тегло. В тази фаза месните продукти и рибата могат да се комбинират с пресни и обработвани плодове и зеленчуци.

Третата фаза на диетата на Дюкан се фокусира върху задържането на теглото. Постепенно можете да започнете да включвате все повече храни в менюто си като следите калориите да са 100, 120 или 130 по-малко от дневната нужда.

Четвъртата фаза се нарича стабилизиране и дава насоки за живота след диетата. След като сте отслабнали започвате да се храните нормално, но трябва да съблюдавате правилата на правилното хранене. Яжте протеини, зеленчуци, плодове, парче сирене и две филийки хляб всеки ден. Изберете си ден от седмицата, в който да не ядете нищо друго освен протеини. Разхождайте се всеки ден и пийте по 2 литра вода.