Можете ли да допуснете интимни контакти на първа среща? Възможно ли е в такъв случай развитие на дългосрочни отношения?

Доверието не идва веднага

Възможно е някои от нас да са чували, че интимните ласки по време на първа среща са недопустими в случай, че мъжът и жената се стремят към сериозни отношения и се замислят за създаването на семейство. И психолозите са съгласни с тази гледна точка.

Сексуалният контакт предполага пълно доверие, откритост един към друг. Само в този случай мъжът и жената могат да се отпуснат и да получат удоволствие от интимната близост. Доверието не е възможно да се създаде веднага, изисква се време за опознаване на партньорите.

Желанието и неговата реализация

„На мен ми се струва, че е необходимо да се различава сексуалното желание от неговата реализация – отбелязва една от пациентките на известна американска психоложка – 27-годишната Алис от Чикаго, Илинойс. – Неведнъж в своя живот съм се срещала с мъже, с които ми се е искало веднага да се озова в леглото или на самотен плаж. Но никога не съм опитвала да реализирам това желание.“

От друга страна, ако мъжът предизвиквал у Алис външна симпатия се стараела да не го изпуска от поглед и сама проявявала инициатива. Например неотдавна на 27-годишната американка ѝ харесал обаятелен млад човек, който се наслаждавал на чаша кафе на съседната маса в кафене, което тя често посещавала.

Младата жена се поинтересувала колко често мъжът, който ѝ привлякъл вниманието посещавал това заведение и какво обикновено обича да си поръчва.

След известно време се случила и първата среща и размяна на телефони. Оказало се, че 29-годишният Кристофър е адвокат.

Близо до кафето бил съдът, който младият мъж често посещавал във връзка със служебните си ангажименти. Интимните отношения между Алис и Кристофър се случили на 4-тата среща. Те станали и гаджета.

„Поведението на Алис ми се струва най-разумно. То съчетава вътрешната разкрепостеност и разумната внимателност. Такава жена никога не се хвърля в обятията на първия срещнат, но и не изпуска своя шанс“ – коментира известната американска психоложка.

Незаслужената награда

В природата на мъжете е заложен стремежът да бъдат съблазнители, завоеватели, ловци. Интимният контакт с дама – това е награда, която той трябва да заслужи. Съгласявайки се на сексуален контакт, жената дава да се разбере, че мъжът за нея е най-добрият, най-важният, най-достойният.

Разбира се, такава оценка ласкае представителите на силния пол. Те не само изпитват наслада от интимната близост, но и се гордеят с оказаната им близост.
По време на секса на първа среща на кавалера практически не му се предоставя възможност да се прояви като съблазнител и като завоевател.

Всичко се случва твърде бързо. Затова няма нищо изненадващо, че той остава с впечатление, че конкретната жена е лесно достъпна, след като е готова на секс с всеки срещнат.

При такова развитие на събитията обикновено мъжът цени много по-малко жената, отколкото ако интимните ласки се случат след дълги предварителни ухажвания.

„За мен интимните контакти на първа среща са неприемливи, аз смятам, че по подобен начин се държат продажните жени, -твърди 23-годишната студентка Емили. Ако мъжът желае секс „тук и сега“, то той следва да се насочи към съответното заведение, където ще бъде обслужен в съответствие с действащите тарифи…

И на втора, и на трета среща не желая да давам на кавалера, каквито и да е гаранции. Сближаването се случва постепенно, с опознаването един друг.“