Някои упражнения не само поддържат тялото в тонус, но и стимулират сексуалното желание.

1. Плуване

Многобройни изследвания доказват, че редовните физически натоварвания правят сексуалния живот по-пълноценен. Подвижните хора са по-сексуално активни, отколкото тези, които предпочитат заседналия начин на живот.

Мнението на физиолозите се потвърждава от експеримент с участие на доброволци и от двата пола на 25-годишна възраст. Учените сравнили участници със заседнал начин на живот и на плувци.

Установило се, че любителите на басейните правят много повече секс от тези, които обичат да се излежават. Но не само плуването може да повиши сексуалната издръжливост.

2. Кардио

Ролери, велосипед, бягаща пътека – всяка дейност, която кара сърцето да бие по-бързо, подобрява притока на кръв към органите – абсолютно към всички.

Само 2 седмици след началото на редовните занимания могат да се усетят първите резултати – силни ерекции при мъжете и повишено сексуално желание при техните партньорки.

Освен това аеробната издръжливост позволява на човек да се наслаждава на секса без умора и задух.

Изследователите от Харвард анализирали данните на 30 хиляди пациенти и установили, че физически активните мъже над 50-годишна възраст са в по-ниска степен предразположени към обусловените от напредване на възрастта сексуални разстройства.

Дори умерените натоварвания – 30 минути ходене дневно, понижават риска от развитие на еректилна дисфункция.

Освен при наличие на някакви здравословни проблеми, кардио упражненията от всякакъв вид са отличен начин за подобряване на качеството на секса.

3. ABS тренировки

Този вид тренировки укрепват не само мускулите на гърба и на корема, но и помагат за справяне с паласките.

Рич Вейл, директор на програмата за отслабване в Нюйоркския изследователски център за намаляване на теглото предлага тези тренировки да се започват с традиционните упражнения за корем.

Легнете на пода, след това плавно повдигнете горната част на седалището нагоре.

Ръцете зад главата. Свивайте коленете, 15-20 пъти, направете така 3-5 серии.

За да станат мускулите на корема още по-силни, ефектът от коремните преси може да се закрепи с „лост“. В легнало положение по гръб със свити колене вдигайте и отпускайте бедрата 15 пъти по 3 серии. Дръжте корема в напрежение, докато долната част не се докосне до пода.

4. Йога асани

Според писателя и лекаря по лечебна физкултура Лиз Непорент, жабешката поза е още един път към новите усещания.
Известно е, че много мъже и жени изпитват след сексуален контакт болка в перинеума.

Причината може да бъде слабост на слабинните мускули.

Проблемът може да бъде преодолян с ежедневното практикуване на жабешката поза, която е насочена към тренировка на мускулите на вътрешната повърхност на бедрата и на слабините.

5. Базови упражнения

Традиционният секс може да стане по-хубав, убеден е Рич Вейл.

Жените трябва да обърнат внимание на тазовата тяга – универсално упражнение, укрепващо бедрата, бицепсите и развиващо гъвкавост и издръжливос.

Ежедневните 3 серии по 50 повторения след няколко седмици променят усещането по време на интимна близост.

Ако смятате да изберете само едно базово упражнение, изберете комплекс лицеви опори, обръща се Рич Вейл към мъжете.

И ако желаете да разпалите още страстта, тренирайте 20 минути преди сексуалния контакт, разбира се разликата ще я забележите веднага.

Така че изберете някое упражнение, което ви харесва и практикувайте. Въпреки че изглеждат прости ще ви бъдат от полза.