Мъжете посвещават средно приблизително 5 часа на ден, за да мислят за секс. До това заключение достигнала група учени от щата Аризона.

Американски психолози провели любопитно изследване, с помощта на което установиха колко често представителите на силния пол мислят за секс.

В разработването на научния труд взели участие повече 1500 мъже.

И се установило, че всички тези мъже водят съвсем обикновен начин на живот – събуждат се сутрин, отиват на работа, трудят се цял ден, след това отиват на покупки в супермаркета, гледат кино и футбол, четат новини, интересуват се от политика и едновременно с това мислят около 5 часа дневно за секс.

Между впрочем, анкетираните признали, че често такива мисли им идвали и им пречели да се съсредоточат върху своите непосредствени задължения.

На жените ще им бъде интересно и полезно да разберат, че и друга основна тема за размисъл на мъжете е кариерата, а също и нивото на работната заплата. На трето място се оказали мислите за приятелите.

А пък размишленията за семейните отношения и битовите проблеми заемали едва четвърто място.

В миналото други американски специалисти, представляващи Кенткския университет, успели да установят идеалната продължителност на секса, която е около 20 минути.

Също се установило, че 55% от жените и всеки трети мъж поне веднъж са симулирали оргазъм, и най-малко 25% от мъжете и 8% от жените ежедневно са мастурбирали.

Следва да се отбележи, че водещият британски експерт Трейси Кокс наскоро посочи колко често трябва да се прави секс, за да се запазят щастливи отношения.

Според специалиста е добре да се отдаваме на сексуални ласки 3-4 пъти в седмицата. Но съществуват изследвания, резултатите от които показват, че колкото по-често една двойка прави секс, толкова по-крепки и стабилни са отношенията.

Но сексологът все пак смята, че ежедневната интимна близост отнема много време и сили, което ще вреди на другите сфери от живота.

Поради тази причина не се препоръчва ежедневно човек да се отдава на страстта, за да има време за другите не по-малко важни занимания.

Тъй като сексът от биологична гледна точка е начин за продължаване на рода, и природата е предвидила от него човек да получава удоволствие, за да се улесни този процес.

Но за съвременния човек интимните ласки са по-скоро начин за постигане на върховна наслада, каквато не би могъл да получи с каквото и друго да се занимава.

Отделно от това прекаляването със секса предизвиква с течение на времето и изтощаване на нервната система и свръхбуздимост.

Прекаляването със секса не е желателно, тъй като обикновено и двамата партньори си имат и други ангажименти, които изискват разходването на голямо количество време и енергия.

А когато отдаването на интимна наслада ежедневно, няма да е възможно те да са пълноценни в работата.

Обикновено се допускат елементарни грешки, които могат да струват много скъпо и няма да имат желание да обръщат внимание на децата си, ако вече са създали такива.

Както вече бе посочено по-горе, дори и една елементарна мисъл за секс, може да се отрази доста неблагоприятно на работния процес и на концентрацията в работата особено на мъжете, тъй като по време на секс те изгарят доста повече калории от жените, ако достигнат до оргазъм.