Холивудска диета - отслабване с 10 килограма за 14 дни
Любопитно

Своето название холивудската диета получава, поради това че става популярна сред холивудските знаменитости, също като диетата на доктор Аткинс сред космонавтите. Съвсем разбираемо е, че стандартите в киноиндустрията изискват на първо място добрият външен вид на актьорите, като без значение е ролята, която изпълняват.

И именно благодарение на Холивудската диета много от знаменитостите поддържат своята форма в съответствие с параметрите 90-60-90 в продължение на дълго време. Вторият плюс на холивудската диета е в нейното просто изпълнение и приспособимост към бързо хранене.

На холивудска диета са знаменитости като Никол Кидман – тя винаги се придържа към нея, Рене Зелуегър, за да участва във филма дневникът на Бриджит Джоунс била принудена да свали 12 килограма – за да съответства фигурата ѝ на тази на средностатистическа жителка на Ню Йорк.

След раждането от холивудската диета се възползва и Катрин Зита Джоунс, като можем да изброим почти всички знаменитости, което още веднъж потвърждава ефективността на холивудската диета.

Средната калоричност при спазването на тази диета е 602 килокалории.

Холивудската диета в основата основа се явява ограничаване на количеството на въглехидратите и мазнините и общата калоричност – за предпочитане са продуктите с високо съдържание на белтъчини – яйца, месо, риба, и растителни влакна и плодовете и зеленчуците с ниско съдържание на въглехидрати.

Необходимо е да се отбележи, че част от храните от менюто на холивудската диета са обичайни именно за жителите на САЩ. В Европа, както и у нас, тези храни, с лекота и без да се отразяват на общата калоричност, могат да бъдат заменени с аналогични.

Както и всички ефективни диети, и холивудската изисква обилен прием на течности – не по-малко от 1.5 литра дневно – това може да бъде зелен чай или обикновена негазирана или неминерализирана.

Препоръки по режима на хранене при спазване на холивудска диета

1. Закуската, в продължение на всички 14 дни от диетата, трябва да бъде изключена, в някои не толкова строги нейни варианти се допуска да се състои от чаша зелен чай или кафе и половин грейпфрут.

2. Хлябът, захарните и тестените изделия, плодове и зеленчуците с високо съдържание на скорбяла трябва да бъдат изключени през цялото време на провеждане на диетата.

3. Алкохолът и всички съдържащи го напитки, и продукти са забранени за всичките 14 дни от холивудската диета.

4. Напълно трябва да бъде изключена захарта и всички нейни производни – могат да се добавят заместители на захар, които не съдържат въглехидрати.

5. Храната трябва да бъде приготвяна без използването на мазнина и масла – само варене или задушаване на пара.

6. Както и някои други бързи диети, например френската, и холивудската изисква пълно преустановяване употребата на сол и на всякакви мариновани храни.

Именно холивудската диета позволява бързо да се свалят килограми при съблюдаване на няколко несложни ограничения. Като такива за сурови продукти в салатите отсъстват – зеле от всякакъв сорт – обикновено бяло, и цветно, и броколи, и краставици могат да се ядат във всякакви количества.

В някои случаи кафето може да бъде напълно изключено от ежедневното меню и да се замени със зелен чай или с обикновена вода. Пълното преустановяване приемът на сол ще способства за изхвърляне на излишната течност от организма, което осигурява и бързо отслабване – до 1.5 килограма на денонощие, в първите 2 дни от диетата.

Помогни на приятел да бъде здрав!

4.44 103

Malchugani.com banner

Подобни статии

Завършил Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Специализиран по отношение на травмотологията и с интереси в областта на сексуалното здраве. Активно заинтересуван от травми предизвикани при професионалните спортове. Главен редактор на Lechenie.bg