Имате ли усещането, че сте в грешна връзка? И мъжете, и жените могат да бъдат част от нездравословна връзка без да го осъзнават. Въпреки това по-вероятно е жените да са част от такава.

Те са по-слаби и често техните партньори злоупотребяват с тях. Не се чувствате като пълноправен партньор и не ви е позволено да правите нищо без позволение. Чувствате, че щастието е нещо недостижимо за вас. А всички искаме стабилни и здрави връзки. Затова нека разгледаме някои очевидни признака за нездравословна връзка, за да знаете, ако сте част от такава.

Не вярвате един на друг

Вярвате ли на приятеля си, когато той излиза сам? Четете ли имейлите му всеки де? Това, дами, не е здравословна връзка, всъщност е нездравословна. Ако обаче партньорът ви е маниак на тема контрол, то не очаквайте той да се промени. Да опитвате да се справите с такъв ще ви изтощи емоционално и е просто губене на време.

Постоянно спорите

Непрекъснатите спорове са един от най-ясните знаци, че сте в недобра връзка. Естествено всяка връзка има своите проблеми, но ако постоянно се карате за най-малките неща, това не е подходяща за вас връзка. Запомнете, че добрите моменти би трябвало да са много повече от лошите.

Постоянни обиди

Приятелят ви обижда ли ви? Ако ви се струва, че постоянно трябва да се защитавате, определено имате нездравословна връзка. Приятелят ви трябва да ви кара да се чувствате добре и никога не трябва да ви наранява. Да сте част от връзка, в която обидите са често явление, ви разрушава и води до сериозни заболявания, включително сърдечни проблеми.

Истината липсва – можете ли открито да поговорите с приятеля си? Ако отговорът е не, значи това е още един от знаците, че връзката ви е нездравословна. И дори да не е необходимо да казвате на любимия си човек до вас всичко, което изпитвате или чувствате, то трябва поне да сте открити с него. Доверието е ключът към здравословната и пълноценна връзка. Ако партньорът ви се присмива на вашите чувства и емоции, значи е време да му кажете сбогом.

Постоянно обвиняване – обвинявате ли партньора си за вашите провали? Или той е този, който ви вини за всичко, което не е наред в живота му? Това е предупредителен знак, че сте в нездравословна връзка. Не сме съвършени, но все пак никой друг не е отговорен за нашите грешки. Когато двама души се обичат, то обвиненията нямат място помежду им.

Липса на комуникация – колко често общувате и комуникирате помежду си? И двамата може да сте натоварени, но това по никакъв начин не трябва да се превръща в причина да спирате да си говорите и да споделяте. Дами, та това не е връзка. Ефективното общуване е жизненоважна част от една връзка. Това ѝ помага да стане по-здрава, по-стабилна и дава шанс на двама ви да избегнете редица недоразумения.

Социална изолация –ако напълно се изолирате от вашите приятели и дори от семейството си, то може би връзката ви не е здравословна и пълноценна. Трябва да запазите отношенията си с вашите приятели и семейство. А също така трябва да чувате и други мнения, освен това на вашия приятел. Така че ако партньорът ви очаква да прекарвате цялото си време само с него и ядосва, когато говорите с родителите си или приятелите си, то това отново е предупредителен знак.