Сексът е много повече от обикновен акт на похот или начин на възпроизвеждане. Хората непрекъснато се опитват да подобрят сексуалния си живот или да обяснят „химията“, която ни привлича един към друг. Учените са изследвали в продължение на години сексуалния живот не само на хората, но и на всички останали същества, благодарение на което са открили редица интересни факти, които днес ще предоставим на вашето внимание.

Основите: Възпроизвеждане

Зачеването е сложен процес, който може да се осъществи само когато жената е в период на овулация. За да се осъществи оплождането яйцеклетката трябва да се слее със сперматозоида.

Всъщност жените освобождават по една яйцеклетка месечно, докато мъжете са много по-продуктивни и по време на еякулация освобождават между 30 и 750 милиона сперматозоида.

Колко сперматозоида произвеждат животните?

Не всички бозайници произвеждат еднакво количество сперма. Всъщност най-много сперматозоиди при еякулация изхвърлят прасетата, като броят им достига до 8 милиарда. Най-близо до тези цифри се доближават биволите и биковете с 3 милиарда сперматозоиди и овните с 1 милиард.

На колко години е нормално да започнем да мислим за секс?

Хората започват да мислят за секс сравнително рано в наши дни. Статистиката показва, че на 19-годишна възраст около 70% от тийнейджърите са правили секс.

Преживяемост на сперматозоидите

Много двойки се опитват да избегнат нежеланата бременност, като изчисляват кога настъпва периода на овулация. Всъщност този период продължава между 3 и 6 дни всеки месец, в зависимост от менструалния цикъл. Когато сперматозоидите се намират в женския репродуктивен тракт те могат да оцелеят до пет дни, въпреки че това се случва рядко. В повечето случаи жизненоспособността им трае не повече от две денонощия.

Фертилните дни

За да избегнат нежелана бременност много двойки правят секс, без да използват предпазни средства по време на така наречените фертилни дни. Статистиката показва, че този метод е причина за 24 бременности на 100 двойки всяка година.

Какво е содомия и защо е опасна?

Содомия е осъществен полов акт между човек и животно. Терминът има библейски произход, а Библията ни препраща към разказа за Содом, който е разрушен, поради разгулния и развратен живот на своите жители.

Проучване през 2011 г. установява, че мъжете, които осъществяват сексуален акт с животни като кокошки, прасета и коне могат да получат рак на пениса. Причината се дължи на микротравмите, които получава пениса по време на тези актове и поради навлизането на чужди микроорганизми подобни на човешки папилома вирус (HPV).

Ерогенните зони

Не е случайно, че зърната са ерогенни зони. Изследване върху мозъчната активност на жените показва, че сигналите, които се изпращат от зърната са подобни на тези, които мозъка получава при стимулиране на влагалището и клитора.

О, колко вълнуващо!

Понякога хората правят странни неща, за да увеличат продължителността на сексуалните си удоволствия. В тази връзка вероятно сте чували за афродизиак наречен „испанска муха“.

Всъщност испанската муха е вид бръмбар, който разпръсква опасен химикал-кантаридин. Кантаридинът може да причини подуване на кожата или мехури, но за сметка на това успешно се прилага в медицината като ефективно средство за премахване на брадавици. Когато се използва като афродизиак испанската муха предизвиква усещане за парене в уретрата, което наподобява на сексуална възбуда.