С висока доза хапчета за високо кръвно е направила опит за самоубийство известната бизнес дама у нас Маринела Арабаджиева, която към момента е обвиняема за няколко престъпления.

Поглъщането на голяма доза може да доведе до много ниско кръвно

Това се посочва в документ, изготвен от болница в столицата, където Арабаджиева е хоспитализирана по спешност преди повече от 20 дни, на 17 юли, но едва сега става ясно за създалата се ситуация.

В медицинския документ е отбелязано, че бизнес дамата е с множество други заболявания, като се предполага, че се касае за хронични такива и е наложително от медицинска гледна точка да остане за лечение в болнични условия.

Бизнес дамата, нейният съпруг, както и синът им, са с повдигнати обвинения за пране на пари и за укриване на данъци. Заедно с това с обвинения са още 5 души.

Преди около седмицата Специализираният наказателен съд е върнал делото, по което подсъдима е Арабаджиева, на прокуратурата, тъй като са установени съществени нарушения при разследването.

В Определението на съда, с което е върнато делото на прокуратурата, е поставено, е поставено бизнес дамата да бъде освободена от домашен арест незабавно, но от прокуратурата протестираха промяната на мярката.

Съпругът на бизнес дамата е с по-тежка мярка и към момента остава в ареста.

Мярката за неотклонение „лишаване от свобода” на Арабаджиева бе изменена в по-лека в „домашен арест” през май, но преди това тя прекара близо година в ареста.

Мярката за неотклонение остава непроменена „домашен арест”

Основният аргумент тогава бе влошеното здравословно състояние и риск от възникване на допълнителни усложнения, ако бизнес дамата остане в ареста.

В съобщението, което се разпространява до медиите, се посочва, че Арабаджиева е хоспитализирана в частна болница на 17 юли в тежко състояние.

Установено е, че погълнала голямо количество от препарата хлофазолин, който се изпитва при много високи стойности на кръвното налягане и при хипертонични кризи.

Поглъщането на голяма доза може да доведе критично понижаване на кръвното налягане, но лекарите успели да я стабилизират, след което бизнес дамата минава преглед при психиатър.

Заключението от прегледа е, че има опасност от извършване на нов опит за самоубийство, като е много вероятно това да стане при стресова ситуация.

Протестът на прокуратурата за връщането на бизнес дамата в ареста е оставен без уважение и мярката за неотклонение остава домашен арест.