Ето как да използваме кафето, за да регенерираме кожата и с това красотата си. Кофеиновата напитка винаги е била обект на безброй дискусии и изследвания от различни учени и изследователски екипа, но тайната му още не е напълно разкрита – дали кафето може да навреди на здравето ни?

Или пък можем да си го пием, без да се страхуваме, че можем да се съсипем. Вече 9400 проучвания почти напълно са установили всички ефекти на любимата напитка на повечето българи върху тялото. Но експертите не престават да напомнят за опасността, която крие ежедневната употреба на кафе за бременните жени.

Но ако все още са необходими още много изследвания с цел да се установи безпротиворечиво как кафето влияе върху здравословните ни състояние, ако се употребява постоянно.

То що се отнася за ефектите върху кожата, са доказано положителни. Използването на кафето за разкрасяване в различни козметични процедури или пък като част от състава на кремове и лосиони е вече доказало своите невъобразими ефекти.

Кофеиновата напитка е направо благословия за кожата, тъй като стимулира регенерацията на нейните клетки и така преустановява преждевременното стареене.

Епичната борба с целулита

Целулитът е проблем на много жени и кафето може да се превърне в техен най-верен съюзник в борбата с портокаловата кожа, и който трябва да имате под ръка винаги – за решаването на досадния проблем е необходим стягащ крем или гел, който е на основата на кафето.

Но трябва да се има предвид, че само мазането на увредената кожа не е достатъчно, към него трябва да се присъединят много постоянство, като достатъчна физическа активност, правилно хранене, както и поне 2 литра прием на течности дневно, в което количество обаче се включва и това, което се съдържа в хранителните продукти.

Но ако не се доверявате на продуктите, които предлага индустрията на красотата и желаете сами да си приготвите ефективно антицелулитно средство у дома, ще ви е достатъчно утайката от кафето, което сте пили сутринта, която да нанесете по бедрата и седалището или по-точно по местата, където обикновено се формира целулит.

Препоръчително е да нанасяте утайката от кафе с кръгове движения, тъй като така стимулирате кръвообращението към повърхностните слоеве на кожата в тези зони, и с постоянство и много усилия резултатите няма да закъснеят.

Тъмни кръгове под очите

А какво да кажем за тези неприятни сенки под очите, които могат да развалят настроението ни веднага щом се погледнем в огледалото, макар и да сме се събудили в прекрасно такова.

Обикновено са признак на недостатъчна почивка, но утайката от кафе може да ни помогне и за разрешаването на този проблем.

Достатъчно е само да я нанесем в зоната, където са досадните сенки с кръгообразни движения и да масажираме в продължение на няколко минути.

И ако след това си дадем малко почивка няколко часа и си направим една гореща вана, тъмните кръгове гарантирано ще изчезнат поне до следващия път, когато не си оставим достатъчно време за пълноценен нощен отдих.

Кафето е невероятно полезно и за състоянието за косата, тъй като при нанасянето му не само се стимулира кръвообращението в скалпа, а и самият кофеин подхранва косъма и дори вече се използва като съставка в много шампоани.