Балсамът се е превърнал в неразделна част от ритуала за поддържане на косата. Много жени, а и все повече мъже прибягват към този козметичен продукт. Това се дължи на множество ползи, който извличаме от редовната му употреба.

Косата е изключително важна за дамите, и те полагат много грижи, за да я съхранят здрава и красива. В миналото нашите прародители са използвали различни природни вещества, за да я запазят. От тези времена са останали така полезните рецепти на бабите ни за хубави коси.

На днешната модерна жена не и се налага да са маже с яйца, да се полива с оцет и да втрива мед в скалпа си. Козметичната индустрия и предоставя лесен за употреба продукт, а именно балсамът за коса.

Има различни видове балсами на пазара, ориентирани към различни проблеми. Някои ще подхранят косата ви, други ще се борят с излишният себум отделен от скалпа, има и предназначени за боядисана коса и много други.

Най-масовият балсам е този, който се нанася след измита коса. Обикновено престоява за около 2 минути и след това се отмива. Внимавайте за продължителността на действие. Тя е посочена на опаковката и трябва да я следите стриктно. Ако престои повече може да омазни косата ви.

Има продукти, които се нанасят без отмиване, те главно са насочени за дами, които имат проблем с разресването.

В балсама за коса са съсредоточени съставки, които подхранват в дълбочина косъма. В състава му има естествени съставки, които правят косата здрава и силна. Етеричните масла укротяват буйните гриви и ги правят лесни за разресване.

Запомнете, че колкото и хубав да е един шампоан, той е създаден да измива косата. Балсамът е продуктът, който я защитава. Вече в много формули е добавен и слънцезащитен фактор. Той е важен независимо от сезона.

Добре е да употребявате шампоан и балсам от една и съща марка. Причината е, че тези продукти са създадени да работят заедно. Ако не се подчините на това правило, рискувате съставките на едното да не реагират правилно с тези на другото. Може това да не се отрази добре на косъма и скалпа ви.

Когато нанасяте балсам не е нужно да го втривате в корените. Основна грешка, която допускат много хора. Така може да се образува слой себум и да омазните косата. Балсамът е направен да се грижи за косъма в дължина, а не за кожата на главата.

Когато избирате продукт се доверете на марката Faberlic, защото техните балсами и шампоани са се доказали като качествени продукти на пазара и няма да останете разочаровани.