Устните са изкушение. Нали не искате да им отнемете от красотата с избор на неподходящо червило? За да подсилите тяхната изразителност трябва да спазвате стриктно няколко прости, но задължителни правила.

Важно е да се доверите на качествен продукт. Червилото трябва да е с гладка консистенция, без мехурчета. Приятният и свеж аромат говори, че продуктът е в срок на годност.

Добре е във формулата му да има овлажнители и подхранващи съставки. Имайте предвид, че червилото трябва да се грижи за устните Ви, а не само да им придава примамлив цвят.

1.Цветът на кожата

Няма жена, която да не знае, че не всяко червило и отива. От решаваща роля е кожата ви. На светла се препоръчва коралови и прасковени тонове.

Телесните придават много естествен вид на устните. За дамите с тъмна добре е да наблегнат на червени и светло кафяви нюанси. Оранжевите тонове са добър избор за вас.

2.Цветът на косата и очите

Блондинки, брюнетки и червенокоси, за вас дами са създадени различни тонове. Блондинките със светли очи избират сливови и коралови нюанси. Не посягайте към тъмните и ярки цветове. Блондинки с тъмни очи – цветът за вас е розово и червено като отново не се изкушавайте към ярките тонове на тези нюанси.

На тъмнокосите жени със светли очи им приляга класическо червено, както и лилаво червило. Брюнетките с тъмни очи трябва да заложат на цветовата гама от шоколадови и сливови тонове. Оранжевите червила също стоят добре на устните Ви.
Червенокосите, огнени дами, прибягват към тъмно червено и коралово. Не е добре да залагате на оранжево и розово, не са вашите цветове.

3.Цветът на зъбите

Ако имате по-жълтеникави зъби не би трябвало да ги подчертавате допълнително с лилави тонове. Ярките и много тъмните тонове правят контраста голям и изпъква този недостатък.

За да отвлечете вниманието използвайте светли червила с леко ръждив отенък. Неутралните нюанси ще подхождат най-добре.

4.Видът на устните

Има много простичко правило за малки устни. Използвайте светли цветове. Това създава оптическа измама и те изглеждат по-големи. Ако пък имате прекалено големи устни, вашият избор трябва да е тъмен тон.

5.Възраст

За по-млади момичета се препоръчват светли червила, за да се състаряват излишно. Дамите в по-напреднала възраст трябва да използват тъмни, пастелни цветове. Така замаскират бръчките около устните.

6.Според грима и повода

Ако сте сложили по-силен грим на очите, трябва да изберете по-неутрално червило и обратно, ако акцентът е на устните.
През деня не изглеждат добре червилата с наситен цвят. Неутралните тонове са правилният избор. За вечерен грим наблегнете на тъмните нюанси.