6 закона на червилото
За жената

Устните са изкушение. Нали не искате да им отнемете от красотата с избор на неподходящо червило? За да подсилите тяхната изразителност трябва да спазвате стриктно няколко прости, но задължителни правила.

Важно е да се доверите на качествен продукт. Червилото трябва да е с гладка консистенция, без мехурчета. Приятният и свеж аромат говори, че продуктът е в срок на годност.

Добре е във формулата му да има овлажнители и подхранващи съставки. Имайте предвид, че червилото трябва да се грижи за устните Ви, а не само да им придава примамлив цвят.

1.Цветът на кожата

Няма жена, която да не знае, че не всяко червило и отива. От решаваща роля е кожата ви. На светла се препоръчва коралови и прасковени тонове.

Телесните придават много естествен вид на устните. За дамите с тъмна добре е да наблегнат на червени и светло кафяви нюанси. Оранжевите тонове са добър избор за вас.

2.Цветът на косата и очите

Блондинки, брюнетки и червенокоси, за вас дами са създадени различни тонове. Блондинките със светли очи избират сливови и коралови нюанси. Не посягайте към тъмните и ярки цветове. Блондинки с тъмни очи – цветът за вас е розово и червено като отново не се изкушавайте към ярките тонове на тези нюанси.

На тъмнокосите жени със светли очи им приляга класическо червено, както и лилаво червило. Брюнетките с тъмни очи трябва да заложат на цветовата гама от шоколадови и сливови тонове. Оранжевите червила също стоят добре на устните Ви.
Червенокосите, огнени дами, прибягват към тъмно червено и коралово. Не е добре да залагате на оранжево и розово, не са вашите цветове.

3.Цветът на зъбите

Ако имате по-жълтеникави зъби не би трябвало да ги подчертавате допълнително с лилави тонове. Ярките и много тъмните тонове правят контраста голям и изпъква този недостатък.

За да отвлечете вниманието използвайте светли червила с леко ръждив отенък. Неутралните нюанси ще подхождат най-добре.

4.Видът на устните

Има много простичко правило за малки устни. Използвайте светли цветове. Това създава оптическа измама и те изглеждат по-големи. Ако пък имате прекалено големи устни, вашият избор трябва да е тъмен тон.

5.Възраст

За по-млади момичета се препоръчват светли червила, за да се състаряват излишно. Дамите в по-напреднала възраст трябва да използват тъмни, пастелни цветове. Така замаскират бръчките около устните.

6.Според грима и повода

Ако сте сложили по-силен грим на очите, трябва да изберете по-неутрално червило и обратно, ако акцентът е на устните.
През деня не изглеждат добре червилата с наситен цвят. Неутралните тонове са правилният избор. За вечерен грим наблегнете на тъмните нюанси.

Помогни на приятел да бъде здрав!

4.66 41

Malchugani.com banner

Подобни статии

Завършил Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Специализиран по отношение на травмотологията и с интереси в областта на сексуалното здраве. Активно заинтересуван от травми предизвикани при професионалните спортове. Главен редактор на Lechenie.bg

Предишна публикация
Генерализирана тревожност