На въпроса какво е идеален секс, всеки отваря по свой начин, но всички се съгласяват, че неизменен атрибут на идеалния секс е едновременния оргазъм. Само си представете – страст, стенания, приближаващи ви до незабравимия екстаз и вие едновременно падате без сили в леглото.

Може да се каже еднозначно, че едновременният оргазъм е това, което обединява и сближава партньорите по време на секс. Но въпреки това е много трудно и двамата партньори едновременно да достигат до върховното удоволствие.

Както е известно, обаче няма нищо неизпълнимо, поради по време на секс „впрягаме“ всички свои сили към постигането на едновременния оргазъм и резултатът ще надмине всички ваши очаквания.

Едновременен оргазъм – статистика

Според статистическите данни мъжете достигат върха на насладата много по-бързо от жените, именно поради това на много двойки им е изключително трудно да достигат едновременно оргазъм. И какъв е изходът от тази ситуация?

Те са всъщност 2 – мъжът да отложи своята еякулация или жената да ускори достигането до оргазъм. От учените вече отдавна е доказано, че центровете на удоволствие при противоположните полове се намират на различни места.

При мъжете основната ерогенна зона се намира в техния полов член и има физиологичен характер, същевременно центърът за наслада при жените е в главата и има повече психологически характер, отколкото физиологичен.

По този начин, само взаимното разбиране и желание да си доставите неземно удоволствие един на друг може да доведе до едновременен оргазъм.

В тази връзка, специалистите в областта на сексологията провели изследване, в хода на което установили, че само двойките, които са вече от няколко години заедно, могат да достигат едновременно до оргазъм без усилия.

Те си обясняват това с факта, че партньорите, които са от няколко години заедно детайлно са опознали един на друг телата си и знаят как да въздействат на партньора си и така те разбират как да „подпъхнат“ своя оргазъм под оргазма на своя партньор.

Още младите, но достатъчно амбициозни двойки им се налага първо много да научат един за друг и едва тогава да ще успяват да достигат до върховното удоволствие едновременно със своя партньор.

Как да постигнете едновременно върховното удоволствие?

И така, ето няколко начина, които ще ви помогнат да достигате едновременно до оргазъм с партньора си, въпреки това не забравяйте, че за това е необходимо огромно желание и усилия и от двама ви и тренировка, затова не се разочаровайте, ако от първия път може и нещо да не се получи.

1. Често сменяйте позите

Желателно е за един полов акт да смените 3-4 пози. Смяната на позите може малко да забави еякулацията на партньора ви и да ускори вашия оргазъм, като по този начин шансовете ви да ги „съвпаднете“.

2. Повече разговаряйте

Партньорите никога няма да намерят общ език в леглото, ако те не си говорят. Необходимо е да споделяте своите впечатления, усещания и да не се срамувате по време на половия акт да използвате такива думи като „по-бързо“, „по-бавно“, „по-силно“ и така нататък. Именно говоренето в леглото ще ви помогнат да достигнете едновременен оргазъм.

3. Ласки и милувки

Не забравяйте за предварителните ласки, които ще ви помогнат да постигнете едновременно върховното удоволствие. Милвайте се един на друг и наблюдавайте поведението и емоциите на своя партньор.