Ако не сте от хората, които имат възможност да спортуват редовно, а вместо това сте затворени в офиса и приковани към бюрото, не се плашете.

Необходимо е да спазвате няколко съвета, които са напълно достатъчни, за да си осигурите нужното движение и да изгаряте калории всеки ден.

Създателят на DVD за упражнения за отслабване Тони Хортън съветва да използвате 10 начина, които ще повишат сърдечния ви ритъм. Активирайте редовно работата на сърцето, белите дробове, краката и мозъка, това ще ви гарантира изгаряне на 300-400 калории дневно.

Знаете ли, че ниските температури ще ви помогнат да отслабнете?

Знаете ли, че когато понижавате температурата на помещението, в което стоите, вие помагате на тялото ви да се отърве от излишните мазнини. Ниските температури увеличават кафявата мастна тъкан на тялото с 40%, според изследване на списание „Diabetes“. Когато помещенията се поддържат хладни, кафявата мастна тъкан се активизира и изгаря излишните калории, за да поддържа тялото затоплено.

Днес работат изисква по-малко физически усилия, в сравнение с работата преди половин век. За да изгорим 100 калории дневно, изследователи от щатския университет на Луизиана в Батън Руж, съветват да компенсираме, като си поставяме повече задачи за работа.

Използвайте смартфона си, за да ви напомня да извършвате движение

Настройте аларма на смартфона си, която да се включва на всеки 30 минути, за да ви напомня да се изправите и да се поразходите. Може да замените голямото шише минерална вода с малко, което ще ви накара да се движите по-често, за да го напълните с вода.

Отделете си 5 минути

Независимо дали тренирате, или използвате стълбището, за да се предвижите до дома или офиса, си отделете 5 минути повече, за дейността, която извършвате, това гарантира 100 изгорени калории.

Оптимизирайте плейлиста си

Редица изследвани показват, че музиката помага за поддържане на ритъм и повишава трудовите способности. Според изследователите, рап музиката, която има 120-140 удара в минута е най-доброто темпо за тичане. Хип-хопът мотивира спортуващите по-добре и от рок музиката.

Ако обичате да правите упражнения, но тренировките във фитнеса са ви скучни, може да си изтеглите аудио книга, която ще отвлече вниманието ви и ще направи посещението в залата още по-ползотворно. Според проучване в университета в Пенсилвания хората, които четат докато тренират, ходят 50% по-често на фитнес.

Изследователи от Харвардското училище за обществено здраве в Бостън са открили, че хората, които освен кардио упражнения правят и силови тренировки изгарят повече калории.

Вместо да почивате между сериите, скачайте на въже, за да поддържате сърдечната честота висока. Интензивното скачане на въже изгаря около 13 калории на минута.

Освен тези съвети, може да изгаряте калории, като увеличите натоварването върху краката, като правите допълнително клякания. Краката са мускулната група, която се нуждае най-много от енергия, затова може да съчетаете упражненията за крака с тези за горната част на тялото.

Поддържането на здравословно тегло изисква балансирано хранене. Стремете се, да се движите, колкото се може повече. Използвайте тези съвети и скоро ще забележите положителни резултати. Ако графикът ви е запълнен и нямате никакво свободно време, редувайте от 6 до 8 бързи крачки, с едноминутна почивка между тях.