Ако изпълните нашите препоръки „как да отслабнете бързо и безопасно“, ще можете ефективно да свалите няколко килограма, качени през зимата, без да се изнурявате със сложни, а понякога и опасни за здравето диети.

Ако страдате от хронични заболявания – задължително се консултирайте с лекар.
Като прочетете следващите съвети, ще узнаете как да отслабнете бързо и безопасно:

Хранене

Невъзможно е да се отслабне без корекция в хранителния режим. Съществува огромно количество диети, които обещават чудеса, но техният ефект често е краткосрочен, а някои могат да нанесат непоправима вреда на организма.

Не трябва да насилваме организма и влизането във форма трябва да бъде естествен, приятен и да не е вреден за организма.

1. Не прекалявайте със сладкото и тестеното. А ако не можете да живеете без сладкиши и тестени изделия – просто консумирайте това на закуска.

2. 30 минути преди закуска изпийте чаша топла вода с лимон или час с джинджифил и лимон. Това ще подготви храносмилателната система и ще прочисти организма.

Джинджифилът е идеално средство за отслабване. За приготвяне на такъв чай настържете корен от екзотичното растение, ще ви е достатъчна една чаена лъжичка настърган джинджифил.

Лимонът и настърганият корен от джинджифил се заливат с вряла вода. И може да се пие след няколко минути, след като изстине.

3. Постарайте се да намалите порциите, както знаете, най-добре е да се яде начесто, но по малко. Понякога това е достатъчно да отслабнете.

4. Пийте повече вода – минимум 2 литра. Не трябва да употребявате подсладени газирани напитки и сладки сокове. Ако пък не можете да пиете много вода, опитайте се да приготвите напитки за отслабване.

5. Старайте се да ядете не повече от 3 часа преди лягане. Най-добре е да не вечеряте след 18 часа. По-добре изпийте чаша топла вода преди лягане.

Изобщо правилата за правилно хранене са прости. Закуската трябва да бъде обилна – каши, може да си позволите сладко и тестено. Плодовете е най-добре да се употребяват в първата половина на деня, а пък грозде е най-добре да не се употребява.

За обяд е най-добре да се яде немазно месо или риба и зеленчуци, с изключение на зеленчуци, съдържащи скорбяла, например картофи.

Вечерята, както гласи народната мъдрост, е по-добре да се даде на врага. Това са базови препоръки, не си поставяме за цел да ви разпишем менюто за няколко седмици напред.

Изберете сами какво ви харесва, но се придържайте към препоръките и можете достатъчно бързо да отслабнете.

Начин на живот

За съжаление, само с ограничения в храненето няма да можете да отслабнете бързо. Никаква диета няма да ви помогне, ако се движите малко. Това не означава, че е необходимо да се изтезавате във фитнес залите.

Ето няколко упражнения, които е достатъчно да правите всеки ден по 15 минути:

1. Клякания – 15 повторения, по 2 серии;
2. Преса – горна и долна, 15 повторения, 2 серии;
3. Скачане на въже – 30 повторения;
4. За стройна талия следва да направите наклони на торса наляво и надясно, по 30 пъти на всяка страна.

Мотивация

Всички наши препоръки не са трудни, но изискват определена дисциплина и усилия над себе си. Помислете за лятото как ще изглеждате в любимия басейн и как мъжете се обръщат възхитено към вас.