Артритът е една страшно коварна болест, която често е подценявана от доста голяма част от днешното население.

Хората не сме свикнали да се грижим за здравето си – и за физическото ни, и за психическото ни и това няма как да не ни окаже ефект, особено когато сме в по-напреднала възраст и организмът ни отслабва все повече и повече с всяка изминала година. И така започва да ни се отплаща за стреса и напрежението, на които сме го подлагали досега.

Какво е артрита?

Артритът е заболяване на ставите, най-кратко казано. Той може да засегне една или повече стави, като симптомите са страшно много и варират, поради разнообразието на видовете артрит, които съществуват.

Най-често срещан е несъмнено ревматоидният артрит, който се наблюдава най-вече между хората на 35 и 45 години, макар че може да засегне и други възрастови групи.

Други видове са инфекциозният, подагрозният, артритът от износване и много други.

Симптомите, както вече казахме, варират, но задължителна част от тях са болката в ставите и подуването им, както и понякога се наблюдава затопляне и зачервяване.

Коя е скритата причина за появата на артрит, за която най-вероятно никой дори не подозира?

Знаем, че артритът е нещо като възпаление на ставите, но то не идва от само себе си. И знаем, че има много други болести, които често могат да бъдат причина за появяването му.

Знаем, че чисто и просто може ставите ни са спрели да работят както трябва с времето, поради възрастта ни или това че сме ги натоварвали прекалено през годините.

Но това далеч не са единствените неща, които са ни нужни за да развием това заболяване.

Много доктори са се занимавали с изследвания, които доказват връзката между психиката ни и физическите ни заболявания и са установили, че зад всяко едно физическо заболяване, което развиваме, в това число и артритът, стои една много по-дълбока причина на психологическо ниво за това негово развиване.

Американката Луиз Хей е една световноизвестна писателка на така наречените книги за самопомощ, които се основават главно в лечението ни чрез промяна на мисленето ни.

В едно от своите произведения тя посочва, че главната причина за артрита е силното чувство на това, че никой не ни обича, както и критика и възмущение.

Според нея, прекалено силните негативни емоции са това, което провокира появата на всякакви заболявания.

За така наречения ревматоиден артрит, по-специфично тя добавя и вътрешното желание да накажем някого за нещо, което ни е наранило. Чувството че сме жертва и упреците, които отправяме също са в състояние да предизвикат такъв вид артрит.

Доста хора успяват да се познаят в тези нейни разсъждения.

Как да се излекуваме?

Лечението трябва да засегне и психологическото ниво на проблеми и физическото.

Трябва да превъзмогнем тези наши чувства, за да бъде успешно то.

На физическо ниво, се говори че една напитка върши чудеса за проблемите със ставите, и не само – тя действа като болкоуспокояващо, подобрява работата на сърцето и помага в борбата с рака.

За да я приготвим се нуждаем от 1 краставица, 1 портокал, 2 лимона, 5 моркова, 5 см джинджифил и 1 супена лъжица куркума на прах.

Обелваме всички продукти, включително морковите и джинджифила и ги правим на сок.

За оптимални резултати пием на гладно сутрин, половин час преди хранене.