Все повече и повече хора, било то с нормално, с наднормено или с поднормено тегло започват да посещават близката фитнес зала с цел да го регулират, което е несъмнено похвално, както и в много от случаите, доста трудно. И все повече и повече хора, също така, се сблъскват с някои не особено приятни неща във фитнеса, който посещават, независимо колко плащат за него.

Все пак не бива да забравяме, че това е място, на което ни се налага да общуваме с много и с всякакви хора и няма как да няма някакво противоречие между нас самите и другите, без значение дали то бива изразено или останало само в главата ни.

Има някои неща обаче, на които неизбежно ще се натъкнем, независимо от всичко. И ако сме нови фитнес любители и не сме редовни посетители на залата е хубаво да сме наясно с какво най-вероятно ни предстои да е срещнем още при първото наше посещение и да е подготвим предварително.

1. Миризмата

Хората сме човешки същества. Потим се. Но за жалост, някои от нас или забравят сутрешния, задължителен в наши дни, душ или просто не са фенове на дезодорантите, които да – въпреки че наистина доказано разрушават озоновия слой, са доста полезни в подобни ситуации.

И докато потта на някои хора не се забелязва и е приемлива, то на други, често с наднормено тегло, представлява често проблем за целия фитнес или ако не друго, поне за цялата съблекалня.

И е наистина похвално, че влагаме толкова усилия в упражненията, кардиото и т.н., че по нас да избие пот и да сме сигурни, че от тренировката ни е имало ефект, но всичко трябва да си има граници.

Затова е хубаво да бъдем по-грижливи за хигиената си, защото ако на нас собствената ни пот не ни пречи, то на много други вероятно ни пречи.

2. Опашката за уредите

Във всяка фитнес зала има някои неписани правила. И когато тази, която посещаваме е по-бедна на уреди е хубаво да даваме възможност и на другите да ги ползват, а не да се застояваме на един уред, почивайки си между сериите, докато вече се е създала опашка от чакащи за този уред.

Това, което е добре да направим е предложим на останалите, които искат да го използват да се редуваме, а не да си го присвоим за някакъв определен период от време и да съсипем чуждите тренировки.

3. Звуците

Във фитнес залите можем често да чуем повече звуци отколкото бихме могли при полов акт или в родилното отделение.

Както вече казахме, много от нас дават всичко от себе си, но е и хубаво да се сдържаме, защото никой във фитнеса не трябва да бъде длъжен да слуша стенанията ни, защото сме сложили прекалено голяма за нас, все още, тежест на машината.

4. Неудобните погледи

Неудобните погледи между трениращите не са нищо необикновено или рядко срещано, напротив. Има редици упражнения, които щом започнете да правите, ще предизвикат такива погледи, че ще се почувствате неудобно, че ги правите.

И както бяхме споменали в предишна наша статия – това е особено често срещано явление в случай, че сте момиче, което е избрало да работи върху оформяне на дупето.