От списание „Health“ издават тайните за страхотен секс, които се дължат на издръжливостта и гъвкавостта. За да подобрите постиженията си изпробвайте съветите за целенасочени упражнения, които ще подобрят сексуалните ви умения.

За супер гъвкавост

Независимо дали обичате непрекъснато да експериментирате или да използвате нов подход,  Лесли Хауърд, инструктор по йога в Оукланд, Калифорния, съветва как да постигнете супер гъвкавост на тялото и да впечатлите вашия партньор. Заключете крака около него и по този начин ще отворите вътрешната част на бедрата и тазовото дъно, които ще подобрят усещането при всяка поза.

Упражненията, които може да правите вкъщи, за да подобрите гъвкавостта си и сексуалните си преживявания са лесни за изпълнение и гарантират отлични резултати.

Легнете по корем на пода с две навити кърпи поддържащи таза и бедрата. Протегнете ръцете си напред и ги изместете в страни като едновременно с тях присвиете и краката под ъгъл 90 градуса, в позиция, която наподобява позата на жаба. Задръжте за 3 минути, след това върнете тялото в изходно положение.

За да постигнете отлична гъвкавост в долната част на тялото, опрете гърба си върху топка, опряна на стената

Определени пози, могат да натоварят бедрата и прасците. За да увеличите издръжливостта си в долната част от тялото следвайте съветите на Нанси Кранк, личен треньор от Лос Анджелис, препоръчващ следното упражнение.

За да имате стабилност допрете топка за упражнения до стената и се облегнете назад върху нея, така че горната и част да допира гърба, но при клекове да докосва и долната част на тялото, като достига до опашната кост.

Поставете ръцете на коленете си, преместете тежестта върху петите и  докоснете топката с гърба си. Започнете бавно да клякате надолу, докато бедрата ви станат успоредни на пода. Задръжте за 15 секунди и бавно се изправете нагоре. Починете си 30 секунди и повторете упражнението 5 пъти.

За да издържите по-продължително време изпробвайте практика с мъжки лицеви опори

Този ход помага да увеличите издръжливостта при натоварване в мускулите на ръцете, казва Аманда Ръсел, фитнес инструктор в „Equinox“ в Ню Йорк. По този начин ще подобрим издръжливостта си в различни пози.

Заемете изправена позиция на тялото с лице към пода. Дръжте ръцете си изправени, ако изпитвате затруднение да практикувате мъжки коремни преди опрете колената си в пода. Когато огъвате ръцете си свийте коляното си и го изтеглете напред към лявата стана на трицепса си. Приведете левия крак в изходна позиция и повторете същото упражнение с дясната си страна. Направете две серии с по 10-15 повторения с всеки крак.

Как да предотвратите болките в краката на следващата сутрин?

За да намалите възпалението и болките във външната част на бедрата и горната част на седалищните мускули използвайте упражненията на Аманда Ръсел, която обяснява как да ги изпълним правилно:

За това упражнение тялото ви трябва да заеме настолна позиция с лице и изправени ръце към пода. Колената и ръцете трябва да са разположени на еднакво разстояние. Изтеглете левия си крак назад и го изпънете максимално. Придържайте крака успоредно на земята като бавно го отклонявате навън и наляво, докато достигнете ъгъл възможно най-близък до 90 градуса. Задръжте в това състояние около 10 секунди и отпуснете, като свиете крака в коляното и се върнете към изходната позиция. Повторете упражнението с другия крак и направете няколко повторения.