Сексът е едно от най-приятните, ако не и най-приятното, нещо в живота на всеки човек. Той е нормална човешка нужда и част от ежедневието на почти всеки от нас, обвързан или не чак толкова обвързан, да речем.

Много от хората са обсебени с това как да направят секса по-хубав, как да станат по-добри в него, как да изпитат по-голямо удоволствие, как да доставят по-голямо удоволствие и т.н. и т.н. Поради тази причина, Интернет, книгите и всякакви други източници на информация са пълни със статии за най-различни, понякога дори извратени, секс техники и методи, а разказите на приятелите ни, понякога са способни дори да ни уплашат.

Или пък обратното – да ни накарат силно да поискаме и ние да изпробваме това, за което ни се говори.

За какви наши действия да внимаваме?

На всеки му влияе нещо различно и за да знаем какво на нас ни доставя удоволствие трябва да изпробваме и практикуваме всякакви нови неща. Защо да се ограничаваме до традиционната любов, когато можем да й придадем иновативност, цвят, та дори и повече емоция, ако знаем как.

Въпреки всичко е добре да помним, че по време на секс трябва и да избягваме някои грешки, които могат да ни накарат да се почувстваме като глупаци – тоест да не се „филмираме“, образно казано, и да решим, че сме родени за порно звезди – можете да изглеждате смешно в очите на партньора си, ако преувеличавате с драматизма и сцените – важно е да знаем, че всъщност в държанието и поведението по време на секс в истинския живот няма чак толкова голяма прилика с това във филмите за възрастни.

Затова не бива да се „прехласваме“ да изглеждаме като порно звезди и да се „вживяваме“ прекалено много в роля.

За да разберем на какво да наблегнем е най-добре да анализираме самия си партньор – трябва да обръщаме внимание на това кое му харесва и кое не – в повечето случаи това не представлява трудност – то си личи.

Не е добра идея да изпробваме неща, които са прекалени и е възможно да го/я притеснят. Що се отнася именно до точно такива техники, които са прекалено странни или извратени е добре да обсъдим с човека до нас първоначално дали би имал против нещо подобно, защото иначе рискувате не само да не задоволите нуждите му по време на секс, ами и да си останете без секс партньор.

И все пак, има някои неща, които задължително трябва да включите в интимния си живот.

На първо място, това са целувките по време на секс. Това е един от най-добрите начини да поддържате възбудата. Но от време на време – не е добра идея да се „мляскате“ непрекъснато, защото ефектът от самия секс може да се загуби.

И все пак е добре често да доближавате устните си до тези на партньора си – за жените това придава дори и повече емоционалност на половия акт.

Освен това е добра идея, да подобрите любовната игра. Включете всичко, за което се сетите в нея.

Не минавайте през тези действия просто „ей-така“, за да стигнете по-бързо до самия секс, защото ще се забележи от другия и възбуждането може да се окаже дори и по-трудно. По-добре подобрете уменията си и покажете на партноьра си, че влагате всичко от себе си.